DESET STVARI, KI VAM JIH OBRATI S HITRO HRANO PRIKRIVAJO: Od zdaj naprej boste bolj pozorni, kaj naročite

Trendi

Kot vsi vemo, hitra hrana ni najboljša izbira in je ne smemo jesti pogosto. Zato razkrivamo nekaj skrivnosti, ki vam jih proizvajalci ne želijo izdati. Morda boste po tem zmanjšali obisk teh restavracij, ali pa boste bolj pozorni pri naročilu.

1. Čas, ko obiščete "fast food" restavracijo

Najboljši čas za obisk restavracije s hitro prehrano je v tako imenovani konici, torej med 11.00 in 13.00 ter med 18.00 in 20.00. Resda je gneča in je težko priti do mize, ampak takrat vam bodo postregli svežo hrano.

2. Če želite svež pomfrit, ga naročite brez soli

Pomfrit solijo takoj po tem, ko ocvrejo veliko količino krompirčka. Če naročite nesoljeno, bo moralo osebje za vas narediti novo porcijo.

3. Vonj kuhinje je del marketinške strategije

Ko gremo mimo obrata s hitro hrano, se težko upremo mamljivemu vonju okusne hrane. To pa se zgodi z razlogom. Številne restavracije skušajo doseči, da vonj po kuhanju doseže nosnice mimoidočih. Nekateri obrati imajo prav v ta namen odprta kuhinjska vrata.

4. Coca-cola je cenejša od čaja, ker spodbuja apetit

5. Krompirček vsebuje 19 sestavin

Kultni okus krompirčka iz "fast fooda" dosežejo z mešanjem okoli 20 sestavin. Krompir je osnovna, ostale pa so masti, aditivi in ojačevalci okusa.

6. Zgodnje ure niso najboljša ideja za obisk

Ne obiskujte obratov s hitro prehrano tik po odprtju. Kuhinjsko opremo čistijo z agresivnimi kemikalijami, ki lahko do jutra ostanejo na kuhinjskih aparatih in delovnih površinah, od tam pa se lahko prenesejo neposredno na hrano.

7. Hitra hrana je danes bolj kalorična kot pred 30 leti

Povečale so se porcije, pa tudi količina kalorij. Cheeseburger ima 75 odstotkov več kalorij kot njegov predhodnik iz leta 1980. Pred dvajsetimi leti je bil tudi pomfrit dvakrat manj kaloričen, pizza pa je v teh letih pridobila 70 odstotkov več kalorij.

8. Količina sladkorja v mlečnem napitku (milkshake) za dvakrat ali trikrat presega dnevno normo

9. Vse je bolj okusno, ko jemo z rokami

Veste, zakaj v restavracijah s hitro hrano ni vilic in nožev? Eden od mogočih odgovorov je tudi ta, da človek, ki je z rokami, v hrani bolj uživa in posledično poje več.

10. Posode za sok so zelo umazane

Posode za sok je zelo težko oprati. Predstavljajte si, koliko bakterij in plesni lahko zraste tukaj, še posebej, ker sladkor spodbuja njihov razvoj.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  28 .10. 2021 ob  00: 23
Te svinjarije ne jem nikoli!