DELO V TRŽAŠKEM PRISTANIŠČU NI OBSTALO: Protestniki so po opozorilu perfekture delavce spustili mimo (VIDEO)

Trst

Kljub stavki v tržaškem pristanišču delo poteka, čeprav okrnjeno. Potem, ko je prefektura posvarila protestnike, da je zapora pristanišča hudo kaznivo dejanje, so delavce spuščali skozi vhod na sedmi pomol, poroča Primorski dnevnik.

Na sedmem pomolu, ki ga upravlja Trieste Marine Terminal so zaposleni večinoma v službi. Njihovo delo z ladjami, vlaki in tovornjaki poteka normalno. Zaradi stavke primanjkuje osebja za upravljanje vozil, s katerimi premikajo kontejnerje na ploščadi.

Kljub stavki, ki se v tržaškem pristanišču nadaljuje, delo poteka, pa čeprav v okrnjeni obliki (FOTODAMJ@N) Več v članku https://www.primorski.eu/trzaska/delo-v-pristaniscu-kljub-vsemu-poteka-CI956602 Porto di Trieste, nonostante la protesta l'attività procede in forma ridotta (FOTODAMJ@N) Vai all'articolo https://www.primorski.eu/trzaska/delo-v-pristaniscu-kljub-vsemu-poteka-CI956602

Objavil/a PrimorskiD dne Petek, 15. oktober 2021

Solidarnost s predsednikom pristaniške uprave Zenom D'Agostinom so izrazili privezovalci. Menijo namreč, da to, za kar se zavzema, presega Trst in zadeva celotno Italijo ter načelo zakonitosti. Odločitev protestnikov, da zaposlenim ne preprečijo vstopa v pristanišče, s ocenili kot pozitivno. Menijo, da to prinaša "upanje, da je dogovor mogoč".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Stiv Rivs |  16 .10. 2021 ob  09: 17
I nostri cari Triestini non smentiscono mai le  loro simpatie per i metodi balcanici.