DELNIČARJI LUKE KOPER DANES O VIŠINI DIVIDEND: Kdo bodo novi nadzorniki?

Koper

Delničarji Luke Koper bodo na današnji skupščini odločali o porabi lanskega bilančnega dobička, pri čemer SDH predlaga, da se za izplačilo dividend nameni skoraj 16 milijonov evrov, uprava in nadzorni svet pa 14 milijonov evrov. Delničarji bodo na predlog SDH odločali tudi o novih nadzornikih družbe.

Po predlogu uprave in nadzornega sveta bi dividenda znašala en evro bruto na navadno delnico, preostanek od 30,64 milijona evrov lanskega bilančnega dobička pa bi ostal nerazporejen.

Slovenski državni holding (SDH) pa je podal nasprotni predlog k sklicu skupščine, po katerem bi za dividende namenili 15,96 milijona evrov oz. 1,14 evra bruto na delnico.

Država je sicer imetnica 7,14 milijona delnic Luke, ki predstavljajo 51 odstotkov njenega osnovnega kapitala, SDH pa je imetnik okoli 1,56 milijona delnic oz. 11,13 odstotka osnovnega kapitala Luke. Nasprotni predlog je SDH vložil v svojem imenu in za račun države.

Še višje dividende so predlagali v Vseslovenskem združenju malih delničarjev (VZMD), in sicer bi za dividende namenili 19,6 milijona evrov oz. 1,40 evra bruto na delnico.

Pred potekom mandata petim nadzornikom Radu Antoloviću, Urošu Iliću, Milanu Jelencu, Andražu Lipotu in Barbari Nose 1. julija v SDH predlagajo, naj se za nadzornika Luke Koper ponovno imenuje Antolovića, družbo pa naj mu delajo Andrej Koprivec, Božidar Godnjavec, Franci Matoz in Nevenka Črešnar Pergar.

Na dnevnem redu skupščine je tudi odločanje o poravnavi z nekdanjimi člani nadzornega sveta Alenko Žnidaršič Kranjc, Elen Twrdy, Andrejem Šercerjem ter Žigo Škerjancem v višini 55.000 evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joe jaxson |  29 .06. 2021 ob  21: 51
NOVI NADZORNIKI: FR MATOZ, URBANIJA, OLAJ, mama od TONINOTA KARINOTA, bratranec od PROCENTIVAVŠKA and so on !