DELEGACIJA DALLASA ŽE V SLOVENIJI: Dončić naj bi 200 milijonov dolarjev težko pogodbo podpisal v torek

Slovenija

Delegacija kluba severnoameriške lige NBA Dallas Mavericks z lastnikom Markom Cubanom na čelu je danes prispela v Slovenijo na sestanek s slovenskim košarkarskim asom Luko Dončićem, poroča portal 24ur.com. Ta je objavil tudi fotografije njenega prihoda na letališče Jožeta Pučnika. Dončiću naj bi predstavniki kluba predstavili novo pogodbo.

Marc Cuban in Luka Dončić.

Kot poroča 24ur.com, je posebno letalo s predstavniki kluba danes pristalo na brniškem letališču.

Cubana spremlja strokovni štab vključno z novim trenerjem Dallasa Jasonom Kiddom, je razvidno iz fotografij.

Delegacija je prišla Dončiću predstavit podrobnosti nove pogodbe, ki bo veljavna od sezone 2022/23, ko se izteče trenutna pogodba 22-letnega slovenskega zvezdnika. Podpis te naj bi se zgodil v torek.

To je v skladu z napovedmi dobro obveščenih ameriških novinarjev, ki so prejšnji teden pisali, da bo Dončić v kratkem podpisal novo pogodbo z Dallasom. Ponudbo naj bi mu predstavniki Dallasa predstavili v Sloveniji, je poročal nekdanji novinar New York Timesa in športne mreže ESPN Marc Stein.

Stein je na Twitterju zapisal, da bodo Cuban, Kidd, novopečeni svetovalec Dirk Nowitzki, generalni direktor Nico Harrison in njegov pomočnik Michael Finley v Sloveniji obiskali Dončića in mu v podpis ponudili petletno pogodbo, ki mu bo prinesla več kot 200 milijonov dolarjev. Po nekaterih informacijah naj bi bil znesek 207 milijonov dolarjev (175 milijonov evrov).

Dvaindvajsetletni Dončić je sicer nesporno prvo ime Dallasa, v preteklih tednih pa je skupaj s soigralci iz slovenske reprezentance nastopal na olimpijskih igrah v Tokiu, kjer je reprezentanca zasedla četrto mesto.

Po obisku Dončića bosta Kidd in eden njegovih pomočnikov pot nadaljevala še v Latvijo na obisk k latvijskemu orjaku Kristapsu Porzingisu, je še zapisal Stein.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija