DECEMBRSKI SPEKTAKEL V PIRANSKI OBČINI: Praznični vlakec, največje pokrito drsališče ob morju in še marsikaj (VIDEO)

Piran

Le še nekaj dni nas loči do za mnoge najlepšega dela leta, zagotovo pa tudi najbolj čarobnega. V Portorožu so šli letos 'do konca' in pripravili Morje zimskih doživetij. Točno tako so namreč poimenovali raznoliko decembrsko dogajanje v piranski občini. Organizatorji obljubljajo, da se obeta pravi decembrski spektakel.

Začetek Morja zimskih doživetij, označen s prižigom lučk in koncertom BQL, bo potekal 1. decembra v parku hotela Kempinski Palace Portorož, hkrati pa se odpira največje pokrito drsališče ob morju v nekdanjem skladišču soli Grando. Obiskovalce čaka čarobnost prazničnega obdobja z Božičkovim nabiralnikom, vodeno šolo drsanja in pravljičnim vlakcem, ki bo povezoval Lucijo in Piran.

Tradicionalni božično-novoletni sejem v parku hotela Kempinski Palace ponuja Vse sladkosti življenja ob glasbi v živo. Avditorij Portorož in Gledališče Tartini Piran bosta gostila bogat decembrski spored z raznolikimi dogodki, vključno s koncerti, baletom, lutkovno predstavo in gospelom. Silvestrovanje na Tartinijevem trgu bo glasbeno obarvano s skupino Booom! in Samuelom Lucasom.

Novo leto se bo začelo s tradicionalnim novoletnim skokom v morje na portoroški plaži, ognjemetom ter koncertom z Alexio 1. januarja 2024. Praznično obdobje se bo zaključilo 6. januarja s koncertom presenečenja, ki bo prinesel dodatno vzdušje in veselje v novo leto.

Posebna pozornost je namenjena najmlajšim, ki se lahko srečajo z Miklavžem, Božičkom in Dedkom Mrazom, sprehajajo skozi pravljično deželo ter se vozijo s pravljičnim vlakcem od Lucije do Pirana. Organiziranih je kar 9 otroških predstav, da bodo tudi najmlajši uživali v decembrskem vzdušju.

Župan Občine Piran Andrej Korenika je na včerajšnji tiskovni konferenci poudaril: "Ključna beseda Morja zimskih doživetij je druženje, ki bo pričaralo nepozaben december in pravi utrip tega čarobnega časa. Vabimo vas, da se nam pridružite, ustvarite spomine in doživite magičnost praznikov v občini Piran. Ne zamudite priložnosti za nova zimska doživetja ob morju, nova poznanstva in nova prijateljstva v tem prazničnem mesecu."

Direktorica Turističnega združenja Portorož Patricija Gržinič je dodala: "Decembrski dogodki so izrednega pomena za občino Piran, saj na destinacijo privabijo goste izven glavne turistične sezone. S povezovanjem ponudnikov v sklopu meseca penin in jubilejnim 10. Festivalom penin pa izpostavljamo izreden pomen gastronomije kot celoletnega turističnega produkta."

"Po prazničnem vzdušju se bo decembra odslej razlegala čarobnost tudi na tržnici Lucija. Od marca letos je ta prekrita s streho, a že v fazi načrtovanja postavitve čudovite pergole smo imeli vizijo dolgoročne preobrazbe. Naš cilj je ustvariti večnamenski prostor, ki bo gostil raznolike tematske dogodke. Dogodek smo poimenovali 'Veseli december na tržnici Lucija', pri čemer se osredotočamo na obogatitev ponudbe s kulinaričnimi in zabavnimi vsebinami," je izpostavil direktor Okolja Piran Neset Dulai.

Praznično vzdušje bo zaživelo v soboto, 9. decembra, s praznovanjem Sv. Lucije, ki ga organizira Krajevna skupnost Lucija. Dogajanje se bo nato odvijalo vsako soboto do konca leta, ustvarjajoč nepozabne trenutke in dodajajoč pridih praznične radosti.

Direktor Avditorija Borut Bažec je napovedal: "Naslednje leto beležimo 200. obletnico skladišča soli Grando v Portorožu, zgrajenega v začetku 19. stoletja. Avgusta letos je Avditorij Portorož postal upravitelj Granda, ki bo gostil predpraznične in praznične decembrske prireditve. Na 3762 m2 bomo gostili največje pokrito drsališče ob morju (60x10m) ter pestro zabavno kulturno in sejemsko kulinarično ponudbo za vse generacije. V Avditoriju, Gledališču Tartini Piran in Mediadomu Pyrhani pa vas čaka več kot 20 različnih vsebin, vključno s plesnimi nastopi, božičnimi predstavami, komedijami in koncerti z izjemnimi izvajalci, kot so Severa Gjurin, Etienne, gospel Mount unity choir iz ZDA ter številni drugi."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Imperio  |  26 .11. 2023 ob  21: 39
Če bo vreme lepo in toplo bomo videli veliko psov in kužkov, ki bodo scali in srali po parkih in ulicah v piranski občini.
Tom |  24 .11. 2023 ob  21: 18
En tak dolgčas v bistvu...
Vlakec je pa sploh bedarija. Ampak...
Gabrijel |  23 .11. 2023 ob  14: 00
@Pjero Shriba, kaj od naštetega še nismo videli v piranski občini v preteklih letihjQuery1123036311211202053517_1700744328178? Na čelu s kvazi največjim drsališčem....
Pjero Shriba |  23 .11. 2023 ob  10: 13
-3
Zelo pohvalno.
Se vidi, da ima Piran novega župana in novo ekipo.
Tudi Izoljani imamo novega župana.
Kdo ve, kako nas bo osrečil.
Do danes ga sploh ni blo videt.