DARS Z NOVIM POSNETKOM IZ KATEGORIJE "SAJ NI RES, PA JE": Poglejte, kaj je 'zakuhal' voznik pri Uncu (VIDEO)

Slovenija

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji (Dars) je na družbenem omrežju Facebook danes delila posnetek iz kategorije "saj ni res, pa je". Prikazuje voznika, ki je na primorski avtocesti med Logatcem in Uncem divjal, izsilil prednost, na koncu pa pristal v pesku.

Kot nam je pojasnil Marjan Koler iz Darsove službe za odnose z javnostmi, gre za posnetek iz avgusta 2019. Z njim so želeli opozoriti na nespametno in nevarno vožnjo, ki smo ji na naših cestah priča prepogosto.

[SAJ NI RES, PA JE] ????‍♂️ Divjal, izsilil prednost in na koncu pristal v pesku.

[SAJ NI RES, PA JE] ????‍♂️ Divjal, izsilil prednost in na koncu pristal v pesku. ????Pet napotkov za varno izključevanje z avtoceste: ↗ izključujemo se le z desnega prometnega pasu ???? ves čas opazujemo promet v vzvratnih ogledalih ???? pravočasno vklopimo smerne utripalke ▶ z nezmanjšano hitrostjo se razvrstimo na zaviralni pas ???? na zaviralnem pasu v skladu z omejitvami znižamo hitrost

Objavil/a Vozimo pametno z DARS dne Torek, 30. november 2021

Danes objavljen posnetek prikazuje voznika, ki se je prepozno odločil zapustiti primorsko avtocesto pri izvozu za Unec. Ker je že prej divjal, ga je v ovinku zaneslo na pesek, kjer je trčil v znak in obtičal. "Iz tega peska voznik ne more sam spraviti avtomobila. Nujno mora poklicati nas ali policijo," nam je ob tem zaupal Koler.

Do nesreče je prišlo do t. i. izletni coni, kjer Dars odstrani ograde, s tem pa voznikom "dovoli" nekoliko nepazljivosti oz. poskrbi, da se njihove napake ne končajo s hujšimi posledicami.

Ob posnetku so na Darsu podali še nekaj napotkov za bolj varno vožnjo pri izključevanju z avtocest. "Izključujemo se le z desnega prometnega pasu, ves čas opazujemo promet v vzvratnih ogledalih, pravočasno vklopimo smerne utripalke, z nezmanjšano hitrostjo se razvrstimo na zaviralni pas, na zaviralnem pasu v skladu z omejitvami znižamo hitrost," svetujejo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Jazbetz |  30 .11. 2021 ob  16: 37
Ma je šel malo prehitro in ni poznal dobro fizikalnih zakonov, ...pred več kot dvemi leti. Senzacionalno.
KošaMona |  30 .11. 2021 ob  13: 33
A nebi še malo počakalijQuery112306938302131200742_1638275548275 Mogoče še 2, 3 mogoče 5 let pa potem objavili?? Dioooo santo