DARS BO ZAGNAL STROJE: Obnovitvena dela tudi na primorski avtocesti in istrski hitri cesti!

Slovenija

Dars letos načrtuje devet novih obsežnejših obnovitvenih del. Med drugim bodo dokončali rekonstrukcijo priključka Leskoškove ceste na ljubljansko severno obvoznico, obnovili del vozišča dolenjske in primorske avtoceste ter del istrske hitre ceste. Nekatera dela se bodo nadaljevala tudi v prihodnje leto, so zapisali na Darsu.

Rekonstrukcija priključka Ljubljana Leskoškova cesta v polni priključek na severni ljubljanski obvoznici je stekla konec lanskega septembra. Dokončanje vseh del je načrtovano do konca novembra.

Poleti bo predvidoma stekla obnova še preostalega odseka severne ljubljanske obvoznice Zadobrova–Šmartinska–Tomačevo. Promet bo med deli urejen po enem smernem vozišču, po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje, so zapisali na Darsu. Ostale odseke so obnovili v preteklih letih.

V poletnih mesecih bo stekla tudi obnova vozišča dolenjske avtoceste med Ivančno Gorico in Bičem. Tudi na tem odseku bo promet med deli potekal po polovici avtoceste, po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje.

Jeseni obnova istrske hitre ceste

Jeseni je predviden začetek obnove istrske hitre ceste med mednarodnim mejnim prehodom Škofije in razcepom Sermin. Promet bo med deli urejen po polovici hitre ceste, po enem pasu v vsako smer vožnje.

Dars za jesen načrtuje tudi začetek obnove vozišča na odseku vipavske hitre ceste Vogrsko–Šempeter–Vrtojba. Promet bo med deli urejen po polovici hitre ceste, po enem pasu v vsako smer vožnje.

BONUS VIDEO: Načrti ZRS Koper za naslednjih pet let so jasni

Jeseni se bo predvidoma začela tudi sanacija viaduktov Podmežakla na odseku gorenjske avtoceste Hrušica–Lipce. Večina obnove pa sicer opravljena prihodnje leto. Med deli bo promet urejen po polovici avtoceste, po enem pasu v vsako smer vožnje, saj gre za območje ceste brez odstavnih pasov.

Na gorenjski avtocesti bodo jeseni preplastili tudi vozišče na odseku Lipce–Lesce–Brezje. Promet bo med deli še vedno potekal po dveh, sicer zoženih pasovih v vsako smer vožnje.

Na štajerski avtocesti med Slovenskimi Konjicami in Dramljami bodo nagradili predore in rekonstruirali vozišče ter objekte. Dela bodo trajala vsaj dve gradbeni sezoni, so pojasnili na Darsu. Letos bodo začeli s pripravljalnimi deli, glavna pa bodo opravili prihodnje leto in leta 2024. Promet bo med pripravljalnimi deli urejen po polovici avtoceste, po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje, med glavnimi pa po enem pasu v vsako smer vožnje.

Na odseku pomurske avtoceste med Sv. Jurijem ob Ščavnici in Vučjo vasjo bo do začetka julija predvidoma zaključena obnova cestišča, ki je stekla v začetku maja letos.

Preplastitev vozišča na odseku dolenjske avtoceste med Kronovim in Dobruško vasjo bo stekla predvidoma jeseni. Promet bo med deli urejen po polovici avtoceste, po enem pasu v vsako smer vožnje.

Jeseni tudi obnova Primorke

Dars načrtuje tudi obnovo vozne površine na odseku primorske avtoceste med Divačo in Kozino. Dela bodo stekla jeseni, promet pa bo ta čas urejen po polovici avtoceste, po enem pasu v vsako smer vožnje.

Kot so spomnili na Darsu, je poleg naštetih del trenutno v teku tudi obnova nadvoza na Podutiški cesti čez severno ljubljansko obvoznico med priključkoma Ljubljana Šiška in Ljubljana Podutik. Naročnik del je Mestna občina Ljubljana, Dars pa sofinancira obnovo nadvoza.

Postopki javnih naročil za izbiro izvajalcev obnovitvenih del so po Darsovih pojasnilih povečini v teku in še niso zaključeni.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
KošaMona |  08 .06. 2022 ob  10: 12
DEBILI!! vedno ko je sezona a? A ostale mesece si ga mečete na roke! Niste vredni pol pi... vode