DARS DELI GLOBE: Na edini 24 ur odprt bencinski servis v Kopru nič več brez vinjete (FOTO)

Koper

Domačini že vrsto let opozarjajo na negativne posledice obvezne uporabe vinjet na hitri cesti H6 od Škofij do Izole. Odkar je Dars uvedel elektronsko cestninjenje z e-vinjeto, pa je prišlo do še enega "nonsensa", kot ga imenujejo občani, ki so se v zadnjih dneh obrnili naše uredništvo. Če so lahko prej mesece obiskovali edini 24 ur odprt bencinski servis v Kopru, jim je Dars sedaj začel pošiljati domov denarne globe.

Naj izpostavimo zgodbo občana, ki smo jo prejeli na uredništvo. Pirančan se vsak dan vozi v službo v Koper. Večina njemu podobnih je ob povratku domov do sedaj zapeljala pri policijski postaji v Kopru na hitro cesto in do bencinskega servisa OMV, ki je edini v Kopru odprt 24 ur dnevno. Z bencinskega servisa so se nato zapeljali še malce naprej in še pred predorom Markovec zapustili hitro cesto na izvozu, ki vodi nazaj v mesto Koper. Brez vinjete.

Uvoz na hitro cesto iz Kopra

Bencinski servis OMV, ki je edini v Kopru odprt 24 ur.

"Imam starejši avtomobil, ki ga uporabljam samo za vožnjo v službo in nazaj domov, zato se mi vinjete zanj ne izplača kupovati," pravi sogovornik, ki ni edini, ki je v zadnjih dneh prejel od Darsa globo zaradi prekrška.

"Ko sem ponoči končal delat, sem šel natočit gorivo na bencinski servis OMV na hitri cesti, ker je edini, ki dela 24 ur," pravi. To naj bi počel več mesecev in nikoli se ni nič zgodilo, "zdaj pa je Dars postavil kamere videonadzora in vsi, ki gredo samo tankat, potem pa uporabijo izvoz za mesto Koper in nimajo vinjete, dobijo kazen".

Izvoz Koper

Kamere je Dars namestili tudi na drugi strani hitre ceste, torej v smeri iz Izole proti Kopru, kjer je po naših informacijah v zadnjih dneh kazen dobilo več domačinov, in sicer na kratki razdalji od bencinskega servisa do izvoza Slavček.

Več domačinov je v zadnjih dneh Darsovo "pošto" dobilo tudi na tem odseku.

Za pojasnila, ali navedbe naših bralcev držijo in postavitev kamer videnadzora na omenjenem odseku hitre ceste sovpada z uvedbo elektronskega cestninjenja, smo se obrnili na Dars. Po nekaterih navedbah naj bi Dars postavil kamere videozandzora samo na delu hitre ceste pred bencinskim servisom.

Če je izgradnja predora Markovec pomenila razbremenitev tranzitnega prometa na dnevni bazi, pa je lokalno prebivalstvo zaradi neposrečenega vinjetnega sistema potegnilo krajši konec. Tuji vozniki, še posebej v času turistične sezone, se s pomočjo navigacijskih naprav še vedno poslužujejo lokalnih in regionalnih cest skozi naselja, da se izognejo plačilu cestnine.

Zdaj pa imamo tukaj še lokalno prebivalstvo, ki mora po logiki Darsa za obisk edinega neprestano odprtega bencinskega servisa v Kopru kupiti vinjeto. Da gostov iz sosednje Italije ne omenjamo, saj jih takšen sistem odvrača od obiskov slovenske obale oziroma jih preusmerja stran od slovenske Istre, ki je bila dolga leta njihova priljubljena turistična destinacija za izlete.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  06 .04. 2022 ob  22: 04
@železni, Vrtovec je dal v proceduro zakon ki bo uredil javni prevoz.Kmalu boš brez avta in na troli po zaslugi levaka Janše!
ManofSteel |  06 .04. 2022 ob  21: 46
-8
@mozartkugeln drži kot prbito ! Volite še naprej levake in se bomo zbudili v S.Koreji...
mozartkugeln |  06 .04. 2022 ob  19: 17
13
Seveda vseved, z našim mega javnim prevozom imaš bus vsakih 15 minut za it v nočno in 3 buse za domov...
vseved |  06 .04. 2022 ob  18: 23
Kazen in še tedensko vinjeto bo fasal.
ManofSteel |  06 .04. 2022 ob  18: 04
Kaj na Hrvaškem so AC zastonj, da se vozijo k njim ? Po kaki logiki ti to pišeš, majketi jQuery112306142157579951695_1649260762127?
ManofSteel |  06 .04. 2022 ob  18: 04
"Da gostov iz sosednje Italije ne omenjamo, saj jih takšen sistem odvrača od obiskov slovenske obale oziroma jih preusmerja stran od slovenske Istre, ki je bila dolga leta njihova priljubljena turistična destinacija za izlete." Kakšno natolcevanje hahahahaha....dej ti najprej nekaj ponudi Italijanu, če hočeš, da ti pride v Slovensko Istro. Eni delamo v turizmu...za razliko od tebe pristranski "novinar" FDV pa to, ne, pa nam ne moreš prodajat bučke. Lahko prodajaš takim, ko pojma nimajo o turizmu in sami ponudbi...
siviovcar |  06 .04. 2022 ob  17: 53
29
Cesta od tunela do vina Koper je bila rebgionalna !!! Dars je na njej naredil "AC" vzel nam je regionalko !!!!!!!
vseved |  06 .04. 2022 ob  16: 00
-15
¨˝..imam starejši avtomobil, ki ga uporabljam samo za vožnjo v službo in domov ...˝ haloo !!! Zakaj se ne voziš z avtobusom?