DANES VIDITE NEKOLIKO MEGLENO? Ne rabite očal, to je razlog (FOTO)

Slovenija

Te dni je naše kraje zajel oblak puščavskega prahu. Posledica saharskega prahu so tudi povišane izmerjene ravni delcev PM 10, ki jih je Arso povsod po Sloveniji nameril včeraj. Onesnaženost zraka s puščavskim prahom se je danes sicer prehodno zmanjšala, a že jutri je pričakovati ponovno povečanje nad zahodno polovico države.

Saharski prah je tudi razlog, da danes vidimo nekoliko megleno. "Pogled s Kredarice proti jugu na mrčasto ozračje oz. plast s puščavskim prahom, ki se zelo dobro loči od precej bolj čistega zraka nad njo," so ob fotografiji s Kredarice zapisali na Arsu. 

Puščavski pesek

Te dni je naše kraje zajel oblak puščavskega prahu. Prikazan je časovni potek urnih ravni delcev PM10 na območju Slovenije z okolico. Danes se bo onesnaženost zraka s puščavskim prahom na območju Slovenije prehodno zmanjšala. Jutri, 23. 6., pričakujemo, da bo zračno maso s puščavskim prahom ponovno zaneslo nad zahodno in osrednjo Slovenijo.

Objavil/a ARSO vreme dne Torek, 22. junij 2021

Mrčasto ozračje lepo prikazujejo tudi drugi posnetki Arsovih spletnih kamer, ki si jih lahko ogledate v spodnji foto galeriji

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija