DANES STAVKA ZDRAVSTVA IN SOCIALNEGA VARSTVA: V zdravstvenih domovih in bolnišnicah bodo nudili le nujno medicinsko pomoč

Slovenija

Ker z vladno stranjo niso zbližali stališč glede stavkovnih zahtev, med drugim po zvišanju plač, bodo reprezentativni sindikati zdravstva in socialnega varstva danes med 7. in 22. uro stavkali. Stavka bo potekala v zdravstvenih domovih, bolnišnicah, socialnovarstvenih zavodih, centrih za socialno delo in lekarnah.

V zdravstvenih domovih in bolnišnicah bodo nudili le nujno medicinsko pomoč, nego in oskrbo. Ljubljanski klinični center sicer napovedanih pregledov, obravnav in posegov ne bo odpovedoval. Delo v vseh socialnovarstvenih in posebnih socialnovarstvenih zavodih bo potekalo kot ob nedeljah. Na zavodih za usposabljanje in varstveno-delovnih centrih bodo v času stavke opustili vse nenujne storitve. Centri za socialno delo bodo zagotavljali le nujna pooblastila. Med 10. in 16. uro bodo odprte le dežurne lekarne, kjer bo veljal nedeljski režim dela.

Sindikati so od vladne strani v torek pričakovali protipredlog, iz katerega bi bilo razvidno, da ima vlada dejansko interes razrešiti njihove stavkovne zahteve. A jim, kot so pojasnili na sindikalni strani, ni nastopila naproti niti v minimalnih zahtevah. Minister za zdravje Janez Poklukar sicer razlogov za stavko ne vidi, podobno meni tudi minister za delo Janez Cigler Kralj.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
nylarazgotra |  16 .02. 2022 ob  11: 55
Še šolstvo se bo kmalu pridružilo. Tudi oni potrebujejo višje plače.
nylarazgotra |  16 .02. 2022 ob  11: 51
Dan D, 16.02.22, skoraj ko Putin in Baiden.
Obala1 |  16 .02. 2022 ob  10: 22
Stavka v zdravstvu? Dve leti ze imajo dodatek od 100% na plaćo za NIC dodatnega dela, dodatke na dežurstva In na pripravljenost na domu da pades na rit, doloceni zdravniki so na plaćah z petimi stevilkami, farmacija jih pita z taksnimi podkupninami da pades dol….In hocejo se? Hahahaha ma pejte vsi skupaj v rit
Nisemlevi |  16 .02. 2022 ob  10: 15
Žalostno...po vsem tistem, kar je vlada naredila za njih, je to zdaj nož v hrbet. Pred volitvami. Pričakovano. Val stavk. Udba še ni rekla zadnje.