DANES ŠE VEČ ZASTOJEV KOT OBIČAJNO: To je bil razlog; tudi za vikend napovedujejo povečan promet proti Obali

Slovenija

Tekom celega dneva so zaradi praznika v nekaterih državah nastajali zastoji proti mestnim središčem in na mestnih obvoznicah. Praznik je namreč za mnoge predstavljal dela prost dan, zato so ga izkoristili za potovanja. Na prometno-informacijskem centru pričakujejo, da bo tudi tekom vikenda povečan promet proti Obali in mejnim prehodom.

Zaradi praznika, ki je danes v nekaterih državah so potovalni časi daljši, zato se na pot odpravite prej. Danes pričakujemo čez cel dan povečan promet in zastoje.

Posted by Promet.si on Wednesday, May 17, 2023

Zaradi krščanskega praznika Jezusovega vnebohoda v okoliških državah, ki je bil za mnoge dela prostega dneva, so se na slovenskih cestah cel dan pojavljali zastoji. Na obvoznicah in cestah, ki vodijo iz mestnih središč, je bil promet še dodatno upočasnjen zaradi popoldanske prometne konice. Na prometno-informacijskem centru svetujejo, da vozniki pred vožnjo preverijo stanje na cestah in se na pot odpravijo prej kot običajno, saj se jim bo potovanje podaljšalo.

Tekom dneva smo bili največji gneči priča na ljubljanski južni obvoznici med priključkom Ljubljana jug in razcepom Kozarje v smeri Kozarij. Gost promet je bilo zaslediti tudi na posameznih odsekih primorske avtoceste, saj se je veliko ljudi odpravilo na krajši oddih proti obalni regiji. Krajši zastoj je nastal na gorenjski avtocesti pri priključku Brezje proti Ljubljani. Po navedbah prometno-informacijskega centra je v primeru nesreč in daljših zastojev dobro ubrati alternativne poti oziroma obvoze do cilja.

Ob koncu tedna se moramo na pot prav tako odpraviti prej, saj se nam bo potovalni čas zaradi gneč na cesti zopet podaljšal. Promet bo povečan proti Obali in mejnim prehodom, zastoji pa se bodo pojavili tudi pred predorom Karavanke in mejnim prehodom Šentilj proti Avstriji, predvidevajo na prometno-informacijskem centru.

Razmere se trenutno umirjajo, prometno-informacijski center poroča, da se pot na primorski avtocesti v smeri Ljubljane podaljša za 10-15 minut zaradi zastoja na posameznih odsekih med Uncem in razcepom Kozarje. Zastoj so zasledili tudi na cesti Hrpelje - Kozina.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija