DANES PO DRŽAVI DOBRODOŠLICE BRUCKAM IN BRUCEM: Tako jih je na pot študija pospremil minister (VIDEO)

Slovenija

Na višješolskih in visokošolskih zavodih se začenja študijsko leto. V tem prelomnem obdobju, posebej za novince, ki se bodo morali privaditi na novo okolje in življenje, univerze, fakultete in študentske organizacije pripravljajo različne dobrodošlice. Minister za izobraževanje Jernej Pikalo jim je v poslanici zaželel uspešno študijsko leto.

Minister za izobraževanje, znanost in šport Pikalo je študentom in zaposlenim v višjem in visokem šolstvu v poslanici zaželel uspešno novo študijsko leto. Izrazil je veselje, da so se odločili za študij, in poudaril, da je terciarna stopnja tista, ki jih dokončno pripravi na poklic, da pa tudi vse tisto, kar v življenju potrebujejo.

Poslanica ministra dr. Pikala ob začetku novega študijskega leta

//POSLANICA MINISTRA OB ZAČETKU ŠTUDIJSKEGA LETA // 1. oktobra se začne novo študijsko leto. Ob tej priložnosti je minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo namenil poslanico študentkam in študentom, predavateljicam in predavateljem, profesoricam in profesorjem ter ostalim zaposlenim v visokem šolstvu.

Posted by Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport on Monday, September 30, 2019

Za brucke, bruce in njihove starše ter ostale študente ljubljanska univerza, ki letos sicer obeležuje 100-letnico, na Kongresnem trgu danes pripravlja tradicionalni Pozdrav brucem. V novo študijsko leto jih bo pospremil rektor Igor Papič. Na stojnicah 23 fakultet in treh akademij bodo na voljo informacije o študiju. Zvečer ljubljanska študentska organizacija v kampusu pripravlja dobrodošlico s koncertom.

Mariborska univerza je za novince pripravila t. i. bruc paket, s katerim jim bo zaželela dobrodošlico in ponudila osnovne informacije o študiju na univerzi. Tradicionalno dobrodošlico jim pripravlja tudi mariborska študentska organizacija.

Dobrodošlico študentom, še posebej brucem, pripravlja tudi primorska univerza, kjer bodo mlade na fakultetah nagovorili dekani, na Titovem trgu v Kopru pa jih bo tradicionalno pozdravilo še vodstvo univerze. Za informacije o študiju je tudi tokrat poskrbela študentska organizacija.

Na univerzah v Ljubljani, Mariboru, na Primorskem in v Novi Gorici ter na javnih in koncesioniranih samostojnih visokošolskih zavodih je za študijsko leto 2019/2020 na voljo 18.632 vpisnih mest za redni in izredni študij. V primerjavi z lanskim letom je bilo tokrat razpisanih 251 vpisnih mest več.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija