Danes na sporedu prve tekme evropskih dodatnih kvalifikacij za SP 2014

Evropske reprezentance bodo danes in v torek igrale dvoboje dodatnih kvalifikacij za preostala štiri mesta na nogometnem svetovnem prvenstvu 2014 v Braziliji. V evropskih dodatnih kvalifikacijah se bodo 15. in 19. novembra merile Portugalska in Švedska, Ukrajina in Francija, Grčija in Romunija (vse ob 20.45) ter Islandija in Hrvaška (20.00).

Nastop so si od skupno 53 evropskih reprezentanc že zagotovile Belgija, Italija, Nemčija, Nizozemska, Švica, Rusija, Bosna in Hercegovina, Anglija in Španija. Na voljo so torej še štiri mesta.

Iz Azije so se na SP 2014 že uvrstili Iran, Južna Koreja, Japonska in Avstralija, iz Južne Amerike Brazilija kot gostiteljica, Argentina, Kolumbija, Čile in Ekvador, iz Severne oziroma Srednje Amerike pa ZDA, Kostarika in Honduras.

V medcelinskih kvalifikacijah se merijo še Jordanija in Urugvaj ter Mehika in Nova Zelandija, v afriških kvalifikacijah pa se za pet mest borijo še Senegal in Slonokoščena obala, Nigerija in Etiopija, Kamerun in Tunizija, Egipt in Gana ter Alžirija in Burkina Faso.

Žreb skupin za SP 2014 bo 6. decembra v Bahii.

Deli novico: