DANES GRE ZARES: Koprčani v bran lovorike

Koper

Sixt Primorska in Hopsi Polzela sta finalista zaključnega turnirja košarkarskega pokala Spar v Kopru. Oba imata priložnost za drugi naslov v zgodovini; Koprčani so branilci lovorike, Polzeljani pa so v pokalnem tekmovanju slavili pred 23 leti.

Sixt Primorska je nesporni favorit finala. V polfinalu je nadigrala Petrol Olimpijo s 87:76, medtem ko so Hopsi po tesni končnici premagali Helios Suns s 83:78. Finalista sta se v tej sezoni srečala dvakrat in oba obračuna je dobila Sixt Primorska. Pred dvema tednoma je na Polzeli slavila s 93:83, novembra lani pa kar z 92:65.

"Ekipo Hopsov spoštujemo. Premore telesno moč in energijo, visoke igralce in ostrostrelce. Skušali bomo unovčiti čim več naših prednosti, po drugi strani pa omejiti njihova glavna orožja," pred finalom meni strateg Sixt Primorske Jurica Golemac.

Strateg Hopsov Boštjan Kuhar vlogo favorita prepušča gostiteljem in pravi: "Kljub napornemu polfinalu imamo še dovolj moči, da odigramo dobro tekmo in Koprčanom pokvarimo slavje."

Finale osemindvajsete sezone pokala se bo začel ob 16. uri, televizijski prenos pa bo na Šport TV. Cena za vstop v dvorano Bonifika je 10 evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija