DANES FINALNI VEČER SANREMA: Kdo je vaš favorit za zmago?

Svet

V Sanremu se je v torek začel 71. festival italijanske kancone, ki ga v času pandemije zaznamuje odsotnost občinstva v znanem gledališču Ariston. Drevi bo preko prvega programa italijanske televizije Rai na sporedu finale tekmovanja. Na oder bo ponovno stopilo vseh 26 letošnjih priznanih nastopajočih, pozno zvečer pa bo razglašen zmagovalec.

Festival se je začel v torek, prva dva večera pa sta bila namenjena predstavitvam novih skladb 26 v Italiji priznanih glasbenikov in pa osmih izvajalcev mlajše generacije. Pri slednjih so že izvedli selekcijo, tako da so se v petek za zmago v sekciji Nuove proposte pote potegovali le še štirje izvajalci - Folcast, Gaudiano, Davide Shorty in Wrongonyou, piše na festivalski spletni strani.

Zmagal je Gaudiano s pesmijo Polvere da sparo. Sledili so mu Davide Shorty s pesmijo Regina, Folcast s pesmijo Scopriti in Wrongonyou s pesmijo Lezioni di volo, piše italijanska tiskovna agencija Ansa.

Četrtkov večer so zaznamovale izvedbe priredb skladb iz italijanske glasbene zakladnice s strani vseh 26 priznanih nastopajočih, med katerimi so letos Orietta Berti, Maneskin, Max Gazze s skupino Trifluoperazina, Francesca Michielin in Fedez, Noemi ter Francesco Renga.

Veliki finale pa bo na vrsti drevi, ko se bo na odru zvrstilo vseh 26 t.i. Zmagovalcev (Campioni) in izvedlo tekmovalne pesmi. Na podlagi glasovanja gledalcev ter točk, ki so si jih glasbeniki nabrali v minulih večerih, bodo nato naznanili tri finaliste letošnjega Sanrema, ki bodo ponovno predstavili svoje skladbe, temu pa bo sledilo še eno glasovanje, ki bo razkrilo, kdo bo veliki zmagovalec 71. festivala italijanske kancone. Zmagovalec bo tudi zastopal Italijo na letošnji Evroviziji.

Kot je objavljeno na spletni strani festivala, so se v vrh lestvice točkovanja po tretjem večeru od prvega do tretjega mesta uvrstili Ermal Meta, ki se sicer predstavlja s tekmovalno skladbo Un milione di cose da dirti, Annalisa, ki prepeva Dieci, in Willie Peyote, ki tekmuje s pesmijo Mai dire mai (La Locura).

Sanremo vodita Amadeus in Fiorello, med gosti letošnje izdaje pa sta pevka Laura Pausini in nogometaš Zlatan Ibrahimović.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija