DAN ZA SPREMEMBE V IZOLI: Zavihali so rokave in polepšali mestno jedro (FOTO, VIDEO)

Izola

Izola se je pridružila tradicionalni vseslovenski prostovoljski akciji Dan za spremembe, ki poteka pod okriljem Slovenske filantropije od leta 2010 in je nastala z namenom spodbujati državljane vseh starosti k aktivnemu odzivu na potrebe svoje skupnosti. Tokratno dogajanje je potekalo pod sloganom Soustvarjajmo skupnost. 

Letošnja skupna akcija Občine Izola in JP Komunala Izola, v kateri je sodelovala tudi ekipa podžupanov, Agnese Babič, Aleksej Skok in Vlado Marić ter občinski svetnik Leonid Danilović, je potekala včeraj v starem mestnem središču. Skupaj so očistili in uredili javne površine ter turistično zanimive točke, ki so jih prepoznali kot manj urejene. Očistili in prebarvali so urbano opremo, zasadili dodatne rastline in pobrali smeti ob sprehajalnih poteh. S površin elektroomaric in drogov ulične razsvetljave so skušali odstraniti nalepke ter grafite.

Akciji so se pridružile izolske šole in vrtci, TZ Izola, JZP Izola, CKŠP Izola, podjetje Dinit, raziskovalni inštitut InnoRenew CoE, Društvo Izolani, Barbara Motoh in drugi.

Dnevu za spremembe se lahko s svojo akcijo pridružite še jutri. "Namenite nekaj svojega časa in energije za skupno dobro, pozitivne ter trajnostne spremembe," pravijo na izolski občini.