DAN Z GREGORJEM: "Sem Izolan in bom ostal v Izoli" (VIDEO)

Izola

Gregor Perič se bo za svoj drugi mandat poslanca v državnem zboru na nedeljskih parlamentarnih volitvah potegoval s stranko Povežimo Slovenijo oziroma Povežimo Istro. Kot pravi, si v Sloveniji želi več decentralizacije, poudarek pa daje tudi na okolje, infrastrukturo, turizem in predvsem povezovanje.

Gregor Perič je po izobrazbi politolog. "Študiral sem na FDV-ju, tako da so mi družbeni procesi blizu," pravi. V svoji karieri se je veliko ukvarjal tudi z nevladnimi organizacijami, kar nekaj let je bil prostovoljec na različnih nivojih

"Gre za nek logičen razvoj," o svojem prestopu iz lokalne politike (zasedal je mesto izolskega podžupana) na državno raven, ko je bil tudi izvoljen za poslanca, pravi Perič. "Ko sem bil podžupan, sem skrbel, da smo karseda dobro sodelovali z vlado," dodaja.

Pri politikih druga stran po njegovem mnenju vedno išče črne pike. "Pri meni tega ni bilo – ni bilo npr. črnih gradenj ali česar koli, kar bi se lahko obesilo name. Nato so poskušali pritisniti na prijatelje, družinske člane," o neprijetnostih, ki jih je doživel v svojem poslanskem mandatu pove Perič, ki pa je kmalu ugotovil, da tudi pri njem doma "ne trzajo na te stvari".

Meni, da je pred nami še veliko izzivov

"Zagotovo je izzivov pred nami še veliko. Jaz bi se predvsem rad osredotočil na samooskrbo s hrano, energetsko oskrbo in reforme, ki Slovenijo čakajo v naslednjem mandatu," pojasnjuje poslanec, ki bi si v prihodnje želel "močno vlado, ki ne bo le lepo govorila, ki se ne bo imela zgolj in samo rada, ampak bo tudi kakšno stvar premaknila naprej".

Na namigovanja, da si v Izoli ne upa na ulico, pa Perič odgovarja, da je za njimi intenzivna druga polovica mandata, ko so ogromno časa in energije usmerili v delo v državnem zboru. "Ti očitki so spet s strani tistih, ki ne najdejo ničesar drugega in potem poizkusijo s kakšnimi drugimi vrtanji oziroma živciranji. Jaz jih ne jemljem resno. Jaz sem Izolan in bom ostal v Izoli," pravi.

"Poudarek je na povezovanju. Nismo za izključevanja, delitve levo, desno. Mi gremo naravnost, se ne oziramo na preteklost, zgodovino," o programu svoje stranke pravi Perič. Zanj je pomembno, da živimo v okolju, kjer imamo delovna mesta, želijo si več decentralizacije. "Številni moji vrstniki morajo delati v Ljubljani, saj imamo tu premalo možnosti," opisuje.

Drugi njihov poudarek je na okolju – samooskrbi s hrano in oskrbi z vodo. Po Peričevem mnenju nam manjka tudi infrastrukture, pa turizem, ki ne bo prinesel le mase ljudi, temveč bo dvignil naš storitveni sektor.