DAN, KO DRAGONJA NI LOČEVALA, AMPAK ZA HIP ZDRUŽEVALA: V roke so si segli šefi treh policijskih uprav (FOTO)

Koper

Na mejnem prehodu Dragonja so se včeraj tradicionalno pred prazniki srečali predstavniki policijske uprave Koper ter istrske in primorsko-goranske policijske uprave. Na srečanju so se zahvalili za uspešno sodelovanje na področju reševanja čezmejnih zadev in vseh varnostnih izzivov, s katerimi se soočajo, so sporočili iz PU Koper.

Načelnik istrske policijske uprave Božo Kirin, ki je gostil srečanje, je kolegoma iz Reke in Kopra dejal, da sta bili pretekli dve leti zaradi pandemije covida-19 polni izzivov. Eden od razlogov za dobre rezultate dela pa je po njegovem prepričanju tudi kakovostna in neposredna komunikacija med vsemi tremi policijskimi upravami.

Odlično sodelovanje sta potrdila tudi direktor koprske policijske uprave Boris Korasa in namestnik načelnika primorsko-goranske policijske uprave Hari Brnad, ki sta dodala, da sta prepričana v nadaljevanje tako zglednega sodelovanja v prihodnosti, s ciljem visoke stopnje varnosti na obeh straneh meje.

Sodelovanje med upravami je sicer še posebej izrazito med turistično sezono, ko je nujno usklajevanje mejne kontrole zaradi hitrejšega pretoka prometa preko mejnih prehodov. Zaradi kakovostne izmenjave operativnih informacij so vse tri policijske uprave uspešno delale tudi na področju preprečevanja čezmejne kriminalitete in nezakonitih migracij, so še sporočili iz policijske uprave Koper.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija