DALMACIJO STRESEL POTRES: Čutili so ga tudi posamezni prebivalci v več krajih po Sloveniji, pričakujejo se popotresni sunki

Svet

Širše območje Zadra je danes prizadel potres z magnitudo 4,7, ki so ga po poročanju hrvaških medijev čutili prebivalci večjega dela Dalmacije, pa tudi v Zagrebu in delu BiH. Potres so čutili tudi posamezni prebivalci v več krajih po Sloveniji, so sporočili iz urada RS za seizmologijo.

Epicenter potresa je bil v bližini Starigrada pri Paklenici, 16 kilometrov severozahodno od Posedarjev, poročajo hrvaški mediji. Poročil o poškodovanih ali morebitni škodi za zdaj ni, zadrska policija ni dobila nobene prijave, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Potres je območje stresel nekaj po 14. uri, čutili pa so ga prebivalci na območju Zadra, Šibenika, Knina in Splita, poroča spletni portal dalmacijanews.hr. Po prvih podatkih Evropsko-sredozemskega seizmološkega centra (EMSC) je bila magnituda potresa 4,9, pozneje pa so podatek posodobili na magnitudo 4,7. Kot poročajo hrvaški mediji, se pričakujejo popotresni sunki.

Kot so sporočili iz urada za seizmologijo RS, pa so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic ob 14.15 zabeležili potres magnitude 4,7. Po prvih podatkih so potres čutili posamezni prebivalci v več krajih po vsej Sloveniji.

Po petkovem silovitem potresu v Egejskem morju število žrtev na zahodu Turčije še naprej narašča. Turške oblasti so danes sporočile, da je potres na območju Izmirja zahteval 58 življenj, poškodovanih je 930 ljudi, območje pa še naprej stresajo popotresni sunki, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija