DA NE BO VEČ KIPELO ČEZ ROB LONCA: S temi triki se izognete tovrstnim nevšečnostim (VIDEO)

Trendi

Med kuhanjem se, četudi ste za pultom morda pravi mojster oziroma mojstrica, večkrat zgodi, da čez rob lonca prekipi vrela tekočina, ki se potem še prismodi. Tako vas po koncu kuhanja riža, testenin, krompirja … pogosto čaka dolgotrajno čiščenje štedilnika. Seveda ste za to največkrat krivi sami, ker pravi čas niste znižali temperature, vendar pa se da tudi kipenje še pravočasno preprečiti. S temi preprostimi triki se lahko neprijetnemu kipenju izognete. V nadaljevanju vam razkrivamo, kako.

Najbolj osnoven način, da preprečimo kipenje tekočine, je, da spremljamo dogajanje v loncu in takoj, ko vidimo, da se je tekočina začela nevarno dvigati proti robu lonca, zmanjšamo temperaturo. Tako sicer lahko učinkovito preprečimo kipenje, vendar pa izgubimo veliko časa, saj moramo bolj ali manj ves čas kuhanja spremljati dogajanje v loncu. In tako nimamo časa, da bi na primer med kuhanjem testenin, pripravili omako.

Vse skupaj pa si precej olajšamo, če vodi dodamo kanček olja, ali z oljem samo premažemo zgornji notranji rob lonca.   

Lahko pa čez lonec preprosto samo položimo leseno kuhalnico. Verjeli ali ne, povsem vsakdanji kuhinjski pripomoček, kot je lesena kuhalnica, poskrbi, da tekočina med vrenjem ne prekipi iz lonca.

@shawntucker.realestate Keep your pots from boiling over #lifehack #tips #kitchenhacks #realtoroftiktok #cooktop ♬ Baby Work It - Your Favourite Garçon

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija