Črnigoj ponovno spoznan za krivega

Novogoriško okrožno sodišče je nekdanjega predsednika uprave Primorja Dušana Črnigoja v zadevi prodaje in nakupa delnic Stavbenika leta 2001, pri čemer naj bi prišlo do kaznivega dejanja zlorabe položaja ali pravic, Primorju pa naj bi nastala velika škoda, spoznalo za krivega. Dosodilo mu je tri leta zaporne kazni.

Sodišče mu je poleg tega naložilo plačilo 25.000 evrov stranske denarni kazni, v imenu Primorja v stečaju pa mu je dosodilo plačilo 1,387 milijona evrov.

Državna tožilka Damjana Bandelj je sicer zahtevala tri leta in osem mesecev zaporne kazni ter plačilo 25.000 evrov in stroškov postopka, Črnigojeva odvetnika Janez Košak in Danilo Grilj pa oprostilno sodbo, saj po njunem mnenju krivda ni bila dokazana.

Sodna pooblaščenka Primorja Sabina Mikulin pa je v imenu Primorja v stečaju zahtevala plačilo 1,4 milijona evrov, za kolikor naj bi domnevno Črnigoj kot odgovorni v tem primeru skupaj s sodelavci oškodoval podjetje, ki ga je tedaj vodil.

kje |  02 .12. 2013 ob  21: 35
Pa so ostali akterji...ni bil sam
vanja |  02 .12. 2013 ob  16: 56
je dobil še premalo, koliko primorcev je lačnih zaradi tega prasca, na Dob z njim in mu dat kramp v roke za dobit kosilo ali pa ne , ne da igra knjižničarja v hotelskem zaporu v Kopru