ČRNČEC 'TRENIRAL' PRED PARLAMENTOM, JANŠA MU ODGOVARJA: "Da se ve, kdo ogroža zdravje ter življenja ljudi" (VIDEO)

Slovenija

V LMŠ, SD in Levici so včeraj napovedali udeležbo oz. pozvali na protivladne petkove proteste na kolesih. Predsednik LMŠ Marjan Šarec je v tej luči na Twitterju ugotavljal, da bo na Trgu republike v Ljubljani gneča. Premier Janez Janša pa je predstavnikom opozicije na Twitterju odgovoril z opozorilom glede pozivanja h kršitvi zakona o nalezljivih boleznih.

Šarec je na protestnike na kolesih prvič namignil v odzivu na menjavo v vrhu Nacionalnega preiskovalnega urada. "Ko se bo vlada spraševala, zakaj je vsak teden več kolesarjev, bo to zgolj sprenevedanje. Direktorja NPU menjajo, ker želijo ustaviti preiskave. Pri boju z bolezenskim virusom jim je narod pomagal, pri prikrivanju kaznivih dejanj jim ne bo," je prepričan.

Video, na katerem kroži s kolesom po ljubljanskem Trgu republike, je s pripisom "trening" na Twitterju objavil tudi nekdanji državni sekretar v Šarčevem kabinetu Damir Črnčec, ki je ostal blizu LMŠ. Šarec je na ta tvit odgovoril z napovedjo: "Danes je še veliko prostora, v petek ga bo verjetno precej manj, ker bo gneča". Tudi poslanec SD Matjaž Nemec je na svojem Twitter profilu objavil fotografijo na kolesu in pripisal: "A je že petek? Alora pridem več k'sno!". Ob tem je dodal ključnik 'vstaja'.

Karantena pomembno zaznamuje naše odnose. Marjan Šarec in Damir Črnčec bosta v petek protestirala proti ministru svoje...

Posted by Inštitut 8. marec on Wednesday, May 6, 2020

Poslanec Levice Miha Kordiš je na novinarski konferenci v DZ, ki so jo tri opozicijske stranke sklicale zaradi menjave v vrhu NPU, ugotavljal, da so se protestniki z zelo dobrim razlogom prejšnji petek zbrali pred stavbo državnega zbora. Pozval je, da bo ta petek takih protestnikov še več, "ker na tej točki včasih zgleda, da nas lahko reši samo še državljanska nepokorščina".

DALEČ STRAN, NA POČITNICE: Daleč stran, kjer se začne življenje

Minevajo dnevi, tedni, meseci, ... Zimske plašče smo medtem zamenjali za kratke rokave, že en mesec se sprehajamo v natikačih. Na vrtu je iz sadik zrasla ogromna solata. Edini znani obraz zadnjega meseca je sosedov. Edina znana roka pa je cev hišnega sesalca. Želimo si skočiti v vodo in ležernih poletnih dni.


Predsednik vlade Janez Janša pa je na posamezne objave opozicijskih predstavnikov odgovoril z opozorilom: "Da se ve, kdo poziva na kršitev zakona o nalezljivih boleznih in ogroža zdravje ter življenja ljudi."

Protivladni protesti na kolesih potekajo že nekaj tednov. Notranji minister Aleš Hojs je konec aprila, ko je vlada sprostila prepoved prehajanja med občinami, ki je veljala z namenom zajezitve širjenja epidemije novega koronavirusa, morebitnim protestnikom sporočil, da zbiranje na javnih mestih ni dovoljeno. Pozivanje na takšna zborovanja je nezakonito, je pojasnil.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tiramola  |  07 .05. 2020 ob  15: 11
-6
Cilj teh kolesarjev je NITI EN DAN DELOVNE DOBE.