ČRNČEC OSTRO NAD JANŠO: "Njegov edini motiv za delovanje v politiki sta sla po oblasti in želja po maščevanju"

Slovenija

Državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Damir Črnčec je na svojem Facebook profilu objavil zapis, v katerem je izredno oster do SDS in njenega predsednika Janeza Janše. Slednjemu očita za Slovenijo škodljivo delovanje. "Način njegovega delovanja je škodljiv za demokracijo in za desnopolitično opcijo," meni Črnčec.

Damir Črnčec

"Včerajšnje lansiranje fake news o domnevnem množičnem špijoniranju, zloraba Komisije DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) s strani poslancev SDS ter napad na policijo nam kažejo, kako blizu je Slovenija zdrsu v janševistični avtoritarizem, financiran s počenimi groši iz tujine," je zapisal Črnčec, pri čemer opozarja, da so v zgodovini avtoritarizmi ali totalitarizmi pohod začenjali prav skozi demokracijo in demontažo njenih institucij.

Kot piše Črnčec, je potreboval čas, da je spoznal vse razsežnosti "Sloveniji škodljivega modusa operandi Janeza Janše, ki ob njegovem klečanju na koruzi pri tujcih, doma sistematično napada temeljne družbene podsisteme, svobodo govora, javne besede ter druge ustavne vrednote".

(Z)mešano na žaru V svojem povolilnem komentiranju sem na večer volitev ocenil in ugotovil, da so se vzpostavili trije...

Objavil/a Damir Črnčec dne Sreda, 05. september 2018

Med drugim sta ga, kot pojasnjuje, v sedanji vlogi svetovalca za nacionalno varnost v zvezi z Janšo neprijetno presenetili in razočarali dve stvari: "zakaj je tako uslužen in pokoren do hrvaških nacionalnih interesov" ter "zakaj in za koliko judeževih srebrnikov, milijonov je prodal slovenske nacionalne interese vzhodni sosedi".

Edini motiv Janše za delovanje v politiki sta sla po oblasti in želja po maščevanju do vseh, ki so mu storili "krivico", meni Črnčec, ki je bil v času druge Janševe vlade prvi mož Sove. Civilnodružbeno pa se je angažiral tudi kot predsednik društva Evropska Slovenija in zatem kot prvi mož Odbora 2014, ki se je zavzemal za izpustitev Janše iz zapora po obsodbi v zadevi Patria.

V zapisu pojasnjuje, zakaj so se njune poti začele razhajati. "Spoznanje delovanja aparata SDS, ki deluje po načelih mafijskega poslovanja, kjer vse poti vodijo do vodje in njegovega najožjega kroga, mi je bilo popolnoma tuje," je med drugim zapisal.

Janez Janša

Preko odvetniške družbe je sicer že sinoči zanikal poročanje nekaterih medijev, da je vzpostavil vohunsko mrežo, v kateri naj bi bili tudi kriminalisti, preko katere naj bi izvajal pritiske na člane in vodstva strank, ki se pogajajo o morebitni novi koaliciji. V zvezi s tem je včeraj pooblaščena skupina Knovsa, v kateri so bili poslanca SDS Žan Mahnič in Zvonko Černač ter poslanec DeSUS Branko Simonovič, na Nacionalnem preiskovalnem uradu (NPU) opravila nenapovedan nadzor.

Na policiji so skupini očitali postavljanje vprašanj izven zakonsko določenega okvira in sporočili, da je Mahnič generalno direktorico policije Tatjano Bobnar pozval, da naj pomisli na svojo prihodnost. Mahnič je pojasnil, da zato, ker jo bodo ovadili, če ugotovijo, da ščiti takšno ravnanje policije.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  19 .02. 2020 ob  22: 52
malo kasno paljenje ima ta Črnec.....bolje pozno kot nikoli
vseved |  19 .02. 2020 ob  17: 21
Melkijad grozi policiji !!!!
Duracell |  19 .02. 2020 ob  11: 07
-2
Ivan đejđej svečkar