UKC LJUBLJANA AKTIVIRAL NAČRT ZA MNOŽIČNE NESREČE: Dve osebi še pogrešani (FOTO, VIDEO)

Kronika

Požar po jutranji eksploziji v kočevski kemični tovarni Melamin je pogašen, gasilske enote izvajajo hlajenje, je uprava za zaščito in reševanje sporočila na Twitterju. Po podatkih uprave je več kot 20 poškodovanih, pet s hudimi opeklinami. Prepeljali so ju v UKC Ljubljana. Dve osebi še pogrešajo in ju iščejo, nevarne snovi so zajezene.

Prebivalce še vedno pozivajo, naj se do končane intervencije, ki po navedbah uprave poteka uspešno, zadržujejo v zaprtih prostorih oz. se ne zadržujejo zunaj na območju 500 metrov od lokacije eksplozije. To je občane na Facebooku pozvala tudi Občina Kočevje.

Poveljnik Gasilske zveze Kočevje Leon Behin je za Radio Slovenija povedal, da so na terenu vse kočevske gasilske enote, ki so požar uspele omejiti in je pod nadzorom. Po njegovih besedah so vsi poškodovani oskrbljeni, dva huje opečena so prepeljali v ljubljanski univerzitetni klinični center (UKC), ki je aktiviral načrt za množične nesreče.

Kočevje...kemična tovarna Melamin ????

Objavil/a Robert Latiń dne Sreda, 11. maj 2022

V ljubljanskem UKC tako sprejemajo poškodovane v eksploziji v Kočevju. Do zdaj so dva pripeljali z helikopterjem, ostale z rešilnim vozilom. "Delo smo prilagodili delu v množičnih nesrečah. Za zdaj je znano, da naj bi pomoč potrebovalo 20 oseb, med njimi so tudi huje poškodovani," so zapisali na Twitterju. Naknadno so sporočili, da je po zadnjih podatkih hudo poškodovanih pet oseb. Izjavo za medije načrtujejo v zgodnjih popoldanskih urah.

Sicer pa še iščejo dve pogrešani osebi, za katere še ne vedo, ali sta bili v času eksplozije v objektu, je dejal Behin.

Poleg gasilskih enot so aktivirane tudi zdravstvene enote, ekološki laboratorij z mobilno enoto, pa tudi helikopterska pomoč, sporoča uprava za zaščito in reševanje.

NUJNO OBVESTILO Pri podjetju Melamin je prišlo do eksplozije in požara. Gasilci in reševalne službe so na terenu. Dokler ne dobimo podrobnejših informacij svetujemo, da se umaknete v stanovanja, zaprete okna in počakate na nadaljnja navodila in informacije!

Objavil/a TvKocevje.si dne Četrtek, 12. maj 2022

Zgradba je hudo poškodovana, udar je povzročil popokana okna tudi v okolici. "Nevarne snovi so zajezene in ne bodo iztekale izven meja podjetja", še sporoča uprava.

Glavna cesta skozi Kočevje je še vedno zaprta. Obvoz je po lokalnih cestah. Promet preusmerja policija, poroča prometnoinformacijski center.

Vsem prebivalcem v okolici svetujejo, da zaprejo okna in se ne gibljejo na prostem, dokler traja intervencija. Prav tako naj se ne približujejo kraju dogodka, so sporočili z ljubljanske policijske uprave.

Tovarna Melamin po okoljski zakonodaji spada med obrate večjega tveganja za okolje. Družba, ki je sicer eden večjih zaposlovalcev v regiji, se namreč ukvarja predvsem z izdelavo smol za barve in lake ter lesno, gradbeno in tekstilno industrijo.

Nacionalni inštitut za javno zdravje je na spletni strani objavil napotke za ravnanje ob požaru. Prebivalce pozivajo, da upoštevajo priporočila ekip za reševanje oz. Uprave RS za zaščito in reševanje. Osebe, ki so bile izpostavljene dimu in čutijo zdravstvene težave, naj se posvetujejo s svojim zdravnikom.

GROZA‼️‼️‼️‼️‼️

Objavil/a Utrip Vaše Občine dne Četrtek, 12. maj 2022

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija