CIGLER KRALJ O PREDLOGU NEZAUPNICE: "Težko rečemo, da gre za odgovorno in zrelo politiko"

Slovenija

V potezi dela opozicije, ki bo predvidoma danes vložil predlog konstruktivne nezaupnice, podpredsednik NSi in minister za delo Janez Cigler Kralj ne vidi odgovorne in zrele politike. V NSi menijo, da bi si morali v trenutnih razmerah vsi politični akterji enotno prizadevati za stabilnost in rešitev zdravstvene krize, je dejal Cigler Kralj.

Janez Cigler Kralj

Kot je povedal na današnji spletni novinarski konferenci, napoved konstruktivne nezaupnice ne predstavlja odgovornega pristopa k urejanju skupnih zadev. Celotna država je po njegovih besedah v izjemno težkih okoliščinah. "Že deset mesecev živimo v posebnih razmerah, ljudje smo že utrujeni," je dejal in posebej izpostavil tiste, ki poleg dela na daljavo skrbijo še za domače šolanje otrok. "Vsi skupaj smo pandemsko izčrpani," je prepričan.

"V tem težkem času se nekateri spotikajo ob aktualno vlado in želijo s predlogi za konstruktivno nezaupnico končati naše delo. Težko rečemo, da gre za odgovorno in zrelo politiko," je dejal.

Za NSi je po njegovih besedah glavna prioriteta stabilna vlada, ki dela. Med ostalimi prioritetami je ob tem izpostavil še delujoče gospodarstvo, vsem dostopno javno zdravstvo in močno družinsko politiko.

Državljane je ob tem znova pozval k doslednemu upoštevanju ukrepov za preprečevanje širjenja okužb in izrazil upanje, da bo cepivo pospešilo izboljšanje razmer.

Karl Erjavec

Predlog konstruktivne nezaupnice s kandidatom za novega predsednika vlade Karlom Erjavcem bo predvidoma vložen danes. Glede na Erjavčeve napovedi bo podprt s 43 poslanskimi podpisi iz vrst LMŠ, SD, Levice, SAB in DeSUS.

Koliko poslanskih podpisov bo dejansko pod predlogom nezaupnice vladi Janeza Janše, bo sicer znano danes, dejanska podpora morebitni novi vladi pa se bo izkazala na tajnem glasovanju o novem predsedniku vlade prihodnji teden. To naj bi potekalo na izredni seji DZ sredi prihodnjega tedna.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Silvana63 |  15 .01. 2021 ob  14: 46
Bravo Cigler! Državljani že doooolgo govorimo, in smo prepričani, da bi težko rekli, da se gre ta vlada odgovorno in zrelo politiko. Kje so zdaj "spomladanski domoljubi in reševalci Slovencev, ki se žrtvujejo za našo dobrobit in ki jim ni vseeno za državljane"? V teh "kriznih časih" je vse totalno neorganizirano, razen provizij. Te se ve kolikšne so in komu gredo.
kokodek |  15 .01. 2021 ob  13: 16
Res je g. Cigler, vlada nam neresna in neodgovorna vlada. Po domače povedano vlada, ki je lažniva, kradljiva in polna sovraštva. In vi, ki prisegate na krščansko dobroto, jo zavestno podpirate!!!! V vašem programu pa imate zapisano privatizacijo zdravstva in privatizacijo vsega, kar se še da..... Sram vas je lahko!!!!