CHALLENGER ZARADI PEKLENSKE VROČINE ŠE VEČJI IZZIV ZA TENISAČE: Slovenske barve bo kot sedmi zastopal argentinski Slovenec

Piran

Argentinski Slovenec Tomas Lipovšek Puches je v kvalifikacijah za glavni turnir challenger Zavarovalnica Sava premagal 18-letnega Filipa Jeffa Planinška s 6:3 in 6:1 in je tako sedmi slovenski tenisač, ki bo ta teden nastopal med posamezniki v Portorožu.

Sedem Slovencev je na edinem profesionalnem turnirju v Sloveniji nastopilo le še na prvem turnirju leta 2013, ki ga je osvojil Grega Žemlja. Naslednje leto je slavil Blaž Kavčič, tretji domači zmagovalec pa lahko letos postane Aljaž Bedene, ki je letos prvi nosilec in glavni favorit za nedeljski finale ob 20. uri. Poleg 30-letnega Ljubljančana, ki zaseda 90. mesto na svetu, ter novega člana slovenske reprezentance, sicer specialista dvojic, rojenega v Argentini in s slovenskim očetom, se bodo gledalcem predstavili še Nik Razboršek, Sven Lah, Mike Urbanija in Tom Kočevar Dešman. Poleg omenjenih bosta Slovenijo v dvojicah zastopala še Aljaž Jakob Kaplja in Bor Schweiger Mužar.

Aljaž Bedene bo uvodno partijo igral v torek po 19.30 proti zmagovalcu dvoboja Hugo Nys (Monako) in Ilija Marčenko (Ukrajina), Blaž Rola, ki je tretji nosilec, pa bo prvič na igrišče stopil šele v sredo, in sicer proti boljšemu iz para Tejmuraz Gabašvili (Rusija) - Edan Leshem (Izrael). Oba glavna slovenska aduta sta bila na današnji predstavitveni novinarski konferenci dobro razpoložena. Bedene se je vrnil s 15-dnevnega oddiha in je željan dobrih predstav, kot glavni favorit pa bo verjetno vse dvoboje igral v večernih urah, ko bo malce popustila vročina, ki z visoko vlažnostjo zraka ustvarja zelo težke pogoje za igro.

"Vročina in vlažnost nam narekujeta, da veliko pijemo in se pravilno prehranjujemo. Igrati v takšnih razmerah ni lahko, ampak turnir je v bistvu enak, kot je bil leta 2013. Priprave tečejo v okviru načrtov in veselim se uvodnega nastopa v torek," je sporočil Bedene. Blaž Rola, ki v Portorož prihaja v odlični formi, saj je na zadnjih desetih turnirjih od konca aprila letos zabeležil triindvajset zmag in doživel devet porazov ter posledično z 263. mesta napredoval na 141., se najbolj boji prav težkih pogojev. "Ta peklenska vročina me ubija, zato upam, bom lahko igral v popoldanskih oziroma večernih urah. Veselim se nastopov tu v Portorožu, saj sem v dobri formi, dobro treniram in želim dati vse od sebe," je dejal Blaž Rola.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija