ČEZ MEJO RAZBILI VELIKO KRIMINALNO ZDRUŽBO: V kuharskih oblačilih v Trst pretihotapili 800 kg kokaina in heroina (VIDEO)

Kronika

Tržaška in videmska policija sta v četrtek zaključili obsežno policijsko akcijo, v sklopu katere so razdrli kriminalno združbo, ki je trgovala s kokainom in heroinom. V tej regiji so pridržali šest pripadnikov združbe, skupno pa so prostost odvzeli 21 osebam, pet jih še iščejo. V dveh letih naj bi v Italijo pretihotapili okoli 800 kilogramov droge v vrednosti osem milijonov evrov. 

V četrtek zjutraj so nizozemski organi pregona v Rotterdamu aretirali tudi vodjo združbe, 36-letnega albanskega državljana Kaso Arjana, poroča Primorski dnevnik. Tudi sicer naj bi bili skoraj vsi člani dobro organizirane kriminalne združbe Albanci.

Drogo so iz Rotterdama v Furlanijo - Julijsko krajino prevažali v osebnem vozilu z dvojnim dnom. Tam so jo razdelili: en del so z drugim vozilo odpeljali v Benečijo, Lombardijo, Ligurijo, Toskano in Umbrijo, del pa razdelili med člani združbe v regiji, med drugim sta s kokainom nadalje v Trstu prekupčevala 53- in 57-letna zakonca. Pri prevozih so igrali gostinske ponudnike izmišljenega podjetja Eat Enjoy, ki v kuharskih oblačilih prevažajo hrano, poroča Il Piccolo.

Preiskava, ki so jo kriminalisti poimenovali kar Eat Enjoy, je trajala dve leti. V tem obdobju naj bi člani kriminalne združbe iz nizozemskega Rotterdama v Italijo pretihotapili približno 800 kilogramov heroina in kokaina. Za prepovedano drogo bi na črnem trgu zaslužili med sedem in osem milijonov evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija