ČEZ MEJO PREPOVEDALI NIKABE IN BURKE: Na uradih, šolah, vrtcih razobesili opozorilne table

Trst

Na občinskih uradih in drugih poslopjih v občinski lasti v Tržiču (Monfalcone) - kot so vrtci, šole, domovi za starejše, športni objekti, knjižnica, galerija in gledališče - so zaradi povečevanja varnosti prepovedali nošenje burk, nikabov, čelad in smučarskih podkap oziroma vstop z zakritim obrazom. V Tržiču živi skoraj dva tisoč muslimanov, večinoma priseljencev iz Bangladeša. Kršiteljem grozi od 50 do 300 evrov globe.

Kot piše časnik, so tržiške občinske urade včeraj opremili z opozorilnimi tablami, ki so jih postavili na podlagi pravilnika krajevne policije, ki ga je maja 2017 potrdil občinski svet. Napis na tablah je preveden v tri jezike, angleškega, furlanskega in bangladeškega.

Tržiška županja Anna Cisinit je po navedbah Primorskega dnevnika izrazila prepričanje, da table nikogar ne diskriminirajo, saj ne zadevajo le muslimanskega pokrivala, kot je to na milanskem sodišču maja lani razsodil sodnik. V Milanu so se na razsodbo sicer pritiožila štiri združenja priseljencev, a je bila zavrnjena, saj je sodnik menil, da je varnost na prvem mestu, piše časnik in dodaja, da bo občina danes pričela z nameščanjem tabel še v ostalih mestih, kjer so predvidene.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija