ČETRTI NAJBOGATEJŠI ČLOVEK NA SVETU URADNO LOČEN: Bill in Melinda Gates sta se razšla po 27 letih zakona

Svet

Soustanovitelj Microsofta Bill Gates in soproga Melinda French Gates sta v ponedeljek po 27 letih zakona dokončala postopek ločitve, ki sta ga začela pred tremi meseci. Podrobnosti razdelitve premoženja za zdaj še niso znane.

Bill Gates je trenutno četrti najbogatejši človek na svetu s premoženjem, ocenjenim na 152 milijard dolarjev. Podjetje je ustanovil leta 1975 s Paulom Allenom, Melinda French pa se je v podjetju zaposlila leta 1987, ko sta se z Billom Gatesom spoznala in se potem leta 1994 poročila.

Leta 2000 sta ustanovila dobrodelno fundacijo, ki deli denar po vsem svetu za različne projekte. Po napovedi ločitve sta dejala, da bosta še naprej sodelovala pri dobrodelnih dejavnostih, vendar se to morda ne bo zgodilo.

Melinda Gates je bila neprijetno presenečena, ko so se začela medijska poročila o zvezah njenega moža z investitorjem Jeffreyjem Epsteinom, ki so ga zaprli zaradi spolne zlorabe mladoletnic in je potem v newyorškem zaporu storil samomor.

Leta 2019 je Microsoft sprožil preiskavo po informaciji, da je Bill Gates skušal imeti razmerje z eno od podrejenih leta 2000. Bill Gates je potem leta 2020 zapustil nadzorni odbor podjetja.

Melinda Gates je bila zadnje čase aktivna tudi pri dobrodelnih dejavnostih, ki zadevajo enakopravnost spolov, pri čemer je sodelovala z nekdanjo ženo ustanovitelja Amazona MacKenzie Scott, ki je po ločitvi postala bogatejša za okrog 60 milijard dolarjev.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija