ČEPRAV SO NAPOVEDOVALI, DA NE BODO VEČ OBVEZNE, V TEH PRIMERIH OSTAJAJO: Še bo treba nositi maske!

Svet

Čeprav so napovedovali, da bodo maske s 1. majem ukinili v vseh zaprtih javnih prostorih, pa bodo te v Italiji še naprej obvezne v določenih primerih, je danes odločila pristojna komisija v poslanski zbornici. Nošnja zaščitnih mask bo v teh primerih obvezna do 15. junija.

Odločitev pristojne komisije je sporočil italijanski minister za zdravstvo Roberto Speranza in napovedal, da bo podpisal odlok za zagotovitev kontinuitete, dokler ne bo stopila v veljavo zakonska uredba, poroča Primorski dnevnik.

Maske bodo tako do 15. junija v Italiji še naprej obvezne v javnih prevozih, bolnišnicah, zdravstvenih domovih, domovih za starejše občane, v kinodvoranah, gledališčih in športnih dvoranah. Priporočljiva pa je njihova uporaba povsod, kjer obstaja nevarnost okužbe.

Na delovnih mestih zaščitna maska ne bo obvezna, čeprav je državni sekretar na italijanskem ministrstvu za zdravje Pierpaolo Sileri mnenja, da bi morala biti vsaj še v prihodnjih dveh do treh tednih, je pisal tržaški dnevnik.

Na prostem v Italiji mask sicer ni bilo več potrebno nositi od 1. aprila.

BONUS VIDEO: Smo Slovenci v očeh tujcev dobri gostitelji?

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  28 .04. 2022 ob  19: 27
16
Italija postaja cista diktatura in slovenceljni slepo sledimo tem “naprednim” drzavam. Nasi podkupljeni kriminalci/politiki so prodali lasten narod svetovni eliti ki nas sili v nov svetovni red. Ce Putina zrusijo, smo vsi v pi-zdi