ČEPRAV JE KAZNIVO, SLOVENCI ŠE KAR PONAREJAJO, DEVET ZASAČENIH: Tako potrdila o negativnih, kot o pozitivnih testih

Kronika

Hrvaška policija je minuli konec tedna med nadzorom prometa na mejnem prehodu Dragonja na meji s Slovenijo ustavila devet slovenskih državljanov, ki so s ponarejenimi potrdili o testu PCR skušali vstopiti na Hrvaško, je danes sporočila policijska uprava hrvaške Istre. Postopke proti slovenskim državljanom je prevzela slovenska policija.

V petek popoldne ob 12.15 se je mejni prehod Dragonja z Audijem nemških registrskih oznak pripeljal 43-letni Slovenec, ki je policistom izročil potrdilo o pozitivnem PCR testu, za katerega se je izkazalo, da je ponarejen. Istega dne ob 16.10 sta se na mejnih prehod pripeljala z Mercedesom slovenskih registrskih oznak 52-letnik in 37-letnica, oba slovenska državljana. Tudi onadva sta imela ponarejeni potrdili o PCR testu. "No, njuni sta bili negativni," so zapisali pri policijski upravi hrvaške Istre.

Včeraj ob 8.40 se je na mejni prehod Dragonja pripeljal Audi slovenskih registrskih oznak, v katerem sta bila 27-letni in 29-letni Slovenec. Potrdili o testiranju s PCR testom, ki sta ju izročila, sta imeli pozitiven rezultat. Pri preverbi pa se je izkazalo, da je pod to evidenčno številko bila testirana tretja oseba.

Ob 11.30 sta mejo na Dragonji poskušala prečkati 54-letnik in 48-letnica, oba slovenska državljana. Za potrdili o negativnem PCR testu, ki sta ju izročila policistom, se je izkazalo, da jih je izdelal kar 54-letnik sam.

Ob 14.40 se je pripeljal na mejni prehod 60-letni Slovenec, s katerim je bila v avtomobilu še 39-letnica. Policistom sta izročila pozitiven PCR test. Med preverbo pa se je izkazalo, da sta zgolj popravila datume na orginialnih dokumentih."Glede na to, da je potrjen sum, da so slovenski državljani storili kaznivo dejanje ponarejanja dokumentov, so nadaljevanje postopka proti njim prevzeli slovenski policisti," so še objavili na spletni strani istrske policije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  18 .05. 2021 ob  14: 24
Očitno se za to kaznivo dejanje ne kaznuje.
olor |  18 .05. 2021 ob  10: 41
Ma ja ziher slovenski državljani, uni z Ć priimko. V kopru jih kot listja in trave