CENZURA V RUSIJI VSE HUJŠA: Blokirane spletne strani še 15 medijev

Svet

Ruski medijski regulator Roskomnadzor je blokiral spletne strani še 15 medijev, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Med njimi so preiskovalni medij Bellingcat, več lokalnih medijev ter mediji v ruščini, ki imajo sicer sedež v Izraelu, Estoniji oziroma Ukrajini.

Novinarji AFP so sporočili, da so spletne strani omenjenih medijev iz Rusije nedosegljive, mediji pa so uvrščeni na uradni seznam blokiranih medijev, ki ga pripravlja Roskomnadzor.

Rusija je od začetka napada na Ukrajino 24. februarja poostrila nadzor nad mediji, ki med drugim za dogajanje v Ukrajini ne smejo uporabljati besede vojna. Za objavo informacij, ki jih ruske oblasti ocenjujejo kot lažne, pa je zagrožena kazen do 15 let zapora.

Več neodvisnih ruskih medijev je zaradi tega prenehalo delovati oziroma ne poročajo več o dogajanju v Ukrajini.

Poleg tega ruske oblasti skušajo kar najbolj nadzorovati informacije o vojni v Ukrajini, ki jih ljudje lahko dobijo preko interneta. Zato so blokirale Twitter, Facebook in Instagram.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
JKDWingChun |  16 .03. 2022 ob  18: 56
Pravilno!! To so blokirali vse iz drzav ki so zavezniki Amerike! Mediji ki pumpajo narod proti Rusiji! Nekateri pa vemo zelo dobro kaj se dogaja v ozadju! Zakaj je prislo do tega. Ampak to naši veli mediji ki so odvisni od raznih politicnih strank ( finančno) ne bojo napisali nikoli! So zavezani k molku