ČE STE COVID ŽE PREBOLELI, TEST NI POTREBEN: Kako to dokazati?

Slovenija

Po odločitvi vlade se tistim, ki so covid-19 preboleli, v obdobju njihove imunosti ne bo treba testirati. Prebolevniki lahko to dokazujejo s pozitivnim izvidom brisa na prisotnost novega koronavirusa s PCR ali hitrim antigenskim testom. Če okužba ni bila potrjena s testiranjem, pa morajo dobiti potrdilo zdravnika, so pojasnili na ministrstvu.

S pozitivnim testom na koronavirus lahko to, da so covid-19 preboleli, posamezniki dokazujejo, ko je od odvzema brisa poteklo najmanj 21 dni in največ šest mesecev. V tem obdobju se smatra, da oseba ni več kužna in testiranje ni potrebno, so navedli na ministrstvu.

Če je od začetka bolezni poteklo manj kot 21 dni, pa se kot dokazilo, da je oseba covid-19 prebolela, prav tako šteje potrdilo zdravnika, so še zapisali.

Ob prehodu Slovenije v oranžno fazo, o čemer je vlada odločila v četrtek, se v prihodnjih dneh sproščajo številne omejitve, pri čemer pa bo za nekatere pogoj negativen test na koronavirus. Tega pa ne bo treba opraviti tistim, ki so covid-19 preboleli ali pa so proti covidu-19 cepljeni.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija