ČE PIJETE TAKŠNO KAVO, STE MORDA PSIHOPAT: Vsaj tako kažejo rezultati znanstvene študije

Trendi

Čeprav mnogi skoraj ne morejo živeti brez jutranje skodelice kave, si je težko predstavljati, da bi jo pili brez dodatka mleka ali sladkorja. Konec koncev, kdo želi piti kavo, ki ima tako grenak okus in to že zgodaj zjutraj? Študija, katere avtorja sta Christina Sagioglou in Tobias Greitemeyer, je odkrila povezavo med ljubeznijo do črne kave ter sadističnimi ali psihopatskimi nagnjenji. Objavljena je bila 1. januarja leta 2016 v znanstveni reviji Appetite.

Avtorja sta raziskala, kako so lahko preference grenkega okusa povezane z antisocialnimi osebnostnimi lastnostmi. 953 udeležencev (48 odstotkov žensk) v študiji, ki so bili stari povprečno 36 let, so med drugim odgovorili na številne osebnostne vprašalnike, ki so ocenjevali makijavelizem, psihopatijo, narcizem, vsakdanji sadizem, agresijo …

Rezultati so potrdili hipotezo, da so preference grenkega okusa pozitivno povezane z zlonamernimi osebnostnimi lastnostmi, pri čemer je najmočnejša povezava z vsakodnevnim sadizmom in psihopatijo.

Analize so potrdile, da so preference grenkega okusa na splošno najmočnejši napovedovalec zgoraj omenjenih osebnostnih lastnosti v primerjavi z drugimi preferencami. Podatki omogočajo nov vpogled v razmerje med osebnostjo in pitjem kave z doslednim dokazovanjem trdnega razmerja med uživanjem grenke hrane in povečanimi sadističnimi nagnjenostmi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
SkateBordKite |  16 .04. 2022 ob  18: 44
O dio mio kaksen folk se posluša. Hja dalec bo prisel tisti ki bo to upošteval
bubobubo |  16 .04. 2022 ob  17: 06
Omg, verjetno sta ta dva, ki sta naredila to študijo, še največja psihopata