'ČE NE BI SKOČIL V MORJE, BI ME UBILI': Hrvaška obsodila napad na vaterpoliste Crvene zvezde

Svet

Vaterpoliste Crvene zvezde so v soboto med gostovanjem v jadranski ligi pri Mornarju v Splitu napadli na splitski rivi. Dva sta pobegnila, eden pa se je rešil s skokom v mrzlo morje. Najhuje jo je skupil vratar Aleksandro Kralj, ki so ga morali zaradi poškodbe glave oskrbeli v bolnišnici. Policija je tri huligane že pridržala.

Najbolj jo je skupil golman Aleksandro Kralj, ki naj bi imel prebito arkado (foto: N. Parušić/Novosti).

Po poročanju hrvaških medijev je napad huliganov, ki so se vaterpolistov iz Srbije lotili tudi z jeklenimi palicami in noži, obsodil celoten hrvaški politični vrh ter drugi iz športnega in javnega življenja sosednje države. Dušan Vasić, Miloš Maksimović in Aleksandro Kralj so pred tekmo sedeli v enem izmed lokalov in pili kavo. Na zunaj sprva ni bilo videti, da so vaterpolisti Crvene zvezde, vendar je eden izmed natakarjev opazil obeležja beograjskega kluba. Sledil je besedni prepir, v kar se je vmešala skupina huliganov, ki je prišla do lokala in napadla vaterpoliste, poročajo hrvaški mediji.

Trojica je zato zbežala, eden pa je zavetje poiskal v Jadranu in tam počakal na prihod policije. "Če ne bi skočil v morje, bi me ubili," je dejal Črnogorec Kralj, ki so mu nekateri želeli pomagati iz vode, nekaj drugih pa je po navedbah internetne strani Gol vzklikalo: "Vseeno, on je četnik". Kralj naj bi imel po poročanju Slobodne Dalmacije prebito arkado.

Napad je obsodil celoten hrvaški politični vrh na čelu s predsednico Kolindo Grabar-Kitarović.

Policija je tri napadalce že pridržala in še vedno išče preostale. Srbsko ministrstvo za zunanje zadeve je po poročanju srbskih medijev v pripravah na izročitev protestne note hrvaških oblastem. Te so obsodile napad na čelu s predsednico Hrvaške Kolindo Grabar-Kitarović in predsednikom vlade Andrejem Plenkovićem. Slednji je že v soboto o okoliščinah napada govoril z notranjim ministrom Davorjem Božinovićem in splitskim županom Androm Krstulovićem Oparo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija