ČAKATE NA OPERACIJO V VALDOLTRI? Z novima napravama bodo opravili poseg 1000 bolnikom vsako leto

Ankaran

V Ortopedski bolnišnici Valdoltra so prevzeli novi mobilni rentgenski napravi za intraoperativno spremljanje poteka operacij na kosteh. Z napravama bodo zamenjali starejša aparata. Manjšo bodo uporabljali pri operacijah na distalnem skeletu, veliko pa med posegi na hrbtenici. Letno bodo z napravama operirali okoli 1000 bolnikov, so sporočili.

Mobilni rentgenski napravi omogočata kakovostnejše izvajanje operativnih posegov. S pomočjo naprave ima zdravnik boljši pregled nad dogajanjem s kostjo.

Obe napravi imata v primerjavi s starejšima večje vidno polje, ki omogoča boljši vpogled v telo. Prednost novih naprav je tudi nižje rentgensko žarčenje. Tudi osebje v operacijski dvorani je namreč izpostavljeno minimalnim ekspozicijam rentgenskega žarčenja.

Napravi bodo uporabljali pri posegih na hrbtenici ter pri kirurgiji stopala in gležnja. Prav za te posege so v zdravstvenem sistemu dolge čakalne vrste. Bolnišnica Valdoltra zato izvede več takšnih operacij.

Nakup manjše je stal 78.568 evrov, nakup večje pa 274.805 evrov. Nakup je omogočilo ministrstvo za zdravje, so sporočili iz bolnišnice.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija