BURNA RAZPRAVA V PARLAMENTU: Poslanka SDS s kletvico pi**e! (VIDEO)

Slovenija

Na začetku današnje seje odbora za kulturo, ki obravnava napovedane spremembe zakona o RTV Slovenija, se je danes vnela burna razprava v zvezi z nastopom novinarja Bojana Požarja in direktorja Nove24TV Borisa Tomašiča pred omenjenim odborom.

Alenka Jeraj iz SDS (levo) in Violeta Tomić iz Levice (desno)

Poslanka SDS Alenka Jeraj je bila kritična do predsednice omenjenega odbora Violete Tomič iz Levice, ki ni dovolila Požarjevega nastopa ter ni pristala na to, da bi se o tem glasovalo. Tomićeva je pojasnila, da odbor danes razpravlja o RTV Slovenija, kar pa omenjenih gospodov ne zadeva.

Jerajeva je Tomićevo vprašala: "Kakšno zvezo z RTV Slovenija ima urednik revije Razpotja Luka Lisjak Gabrijelčič in kakšno zvezo ima z zakonom o RTVS Mirovni inštitut? Zraven pa vas prosim, da mi tudi razložite, kako ste v svojem zadnjem izvajanju lahko dejali, da si želite kulturno debato, tukaj pa ste izpostavili, da kulturne debate s strani gospoda Tomašiča ne bo. Kako pa vi veste, kaj bo on povedal? Mu vidite v glavo in lahko že vnaprej nekoga označite, da ne bo kulturno razpravljal?"

Tudi take besede se očitno uporabljajo v parlamentu ... ????????????????????????????

Posted by Regional on Wednesday, July 15, 2020

Jerajeva je med vročo razpravo omenila tudi kletvico.

"Naj vas spomnim, da ste na odbor za kulturo pred časom povabili gospoda Domna Saviča, ki si pa res ne zasluži razlagati na odboru za kulturo glede na svoje klerotalibanske pi**e in tako naprej in podobne tvite," je nadaljevala Jerajeva. "Če so prišli dodatni ljudje na seje, se je do zdaj o tem glasovalo. Prosim, da daste moj proceduralni predlog na glasovanje, ker je tu kup poslancev, ki se ne strinjajo s tem, da ste se vi kot predsedujoča sami odločili, da nekoga ne boste vabili," je Jerajeva še pozvala Tomićevo.

Direktor Nove24TV Tomašič je na koncu vendarle dobil besedo, medtem ko Požar ni bil vabljen na sejo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Leka |  16 .07. 2020 ob  19: 35
Psihiatrija.
Erazem |  16 .07. 2020 ob  16: 39
Zakaj v tekstu lažete? V razpravi je kot primer "kulturne" komunikacije citirala stavek tako imenovanega medijskega aktivista (karkoli že to je) Domna Savića. In potem se še novinarji in "novinarji" še čudijo svoji "priljubljenosti".
vseved |  15 .07. 2020 ob  22: 47
12
Vse kaže, da diktatorja grabi panika .
hribi |  15 .07. 2020 ob  20: 09
14
Zgleda, da bo ena od redih še veljavnih pravic moških (do preklinjanja) odšla v zgodovino.