BUM NOVIH STANOVANJ V KOPRU: Prihajajo tista v Zelenem parku in Tomosovem bloku

Koper

Na koprski nepremičninski trg bo kmalu prišlo približno 270 novih stanovanj, pišejo Finance. DUTB prodaja 164 stanovanj na Ferrarski ulici, Grafist pa bo v kratkem skupaj z Delavsko hranilnico začel prodajo 68 stanovanj v Zelenem parku 2. Na vrsto pride še 37 nadstandardnih stanovanj v Tomosovem bloku.

Sodišče je te dni izdalo sklep, po katerem se bosta Delavska hranilnica in Grafist, ki sta iz stečaja podjetja Prefabdva kupila stanovanjsko-poslovni objekt na Pristaniški ulici, v zemljiško knjigo vpisala kot nova lastnika. Kot je za časnik pojasnil Ante Guberac, bodo stanovanja vseljiva v štirih do petih mesecih, s prodajo pa bodo začeli že v dveh do treh tednih. Cene se bodo gibale med 1.900 in 2.500 evrov za kvadratni meter. Delavska hranilnica bo kupcem omogočila tudi financiranje, kot je bilo to že v primeru stanovanj v Livadah v Izoli.

Konkurence se Guberac ne boji. DUTB namreč išče kupca za stanovanja na Ferrarski ulici, ki jih je prevzela iz stečaja podjetja ES Gorica. Celoten kompleks je naprodaj za 25 milijonov evrov, če ga tako ne bodo uspeli prodati, pa bodo spomladi začeli prodajo posameznih enot.

Začela se je tudi prodaja stanovanj v Tomosovem bloku, in sicer 15 apartmajev in 21 stanovanj ter penthousa na vrhu stolpnice v izmeri 112 kvadratnih metrov, ki ima še za 155 kvadratov terase. Cene se gibljejo okoli treh tisočakov za kvadrat.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Monteverdi |  20 .02. 2019 ob  19: 10
Stavbo v Zelenem parku (parka ni, je samo stavba zelena), bo treba najprej sanirati. Koliko se je samo golobov naselilo v njej, koliko izolacijskega materiala je uničeno zaradi vode itd. itd. Da se ne bo ponovila zgodba edine stanovalke v hiši strahov. "Prefabdva" (oče in sin) sta pa milo rečeno "iluzionista" .....