BRŽANA PODPRLI ŽUPANSKI KANDIDATI: Popovič išče podporo med ljudmi

Koper

Devet od enajstih županskih kandidatov, ki se v Mestni občini Koper niso uvrstili v drugi krog, je danes podprlo Aleša Bržana. Pri tem je večina kot razloge za podporo navedla potrebo po spremembah v Kopru, sorodnost programskih usmeritev in možnosti tvornega sodelovanja.

Že takoj po nedeljskem prvem krogu, v katerega sta se uvrstila sedanji župan Boris Popovič s 44,6 odstotka glasov ter Bržan s 30,5 odstotka, sta podporo Bržanu napovedala tretje- in četrtouvrščeni kandidat, Gašpar Gašpar Mišič in Olga Franca.

Danes so se jima na skupni novinarski konferenci v podporo Bržanu pridružili še Marjan Križman (SD), Viktor Markežič (SMC), Valter Krmac (Oljka), v imenu županskega kandidata SLS Nevia Miklavčiča nosilec strankine liste za občinski svet Branko Čehovin, Zlatko Gombar (Dobra država) in Marko Brecelj (Stranka Akacije). Dogodka se ni udeležil županski kandidat Levice Alan Medveš, ki pa je pred tem v ločeni izjavi za medije prav tako napovedal podporo Levice Bržanu.

Pri izraženi podpori gre za načelno podporo, saj si vsi želijo spremembe, vidijo sorodnost v programih in priložnost sodelovanja, je poudaril Bržan. Popovič na drugi strani pa je že takoj po prvem krogu jasno povedal, da ne bo iskal podporo drugih političnih strank ali županskih kandidatov, osredotočil se bo na ljudi.

Drugi krog volitev bo 2. decembra.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Mari |  23 .11. 2018 ob  15: 28
23
Sam Bržan kot kandidat oziroma njegovo predstavljanje v javnosti res ni napačno. Problem so razne osebe kot so Mišič, Mandarič in ostala mafija ki je okoli njega in bo v Kopru držala vse niti v primeru izvolitve. Koprčani zbudite se!
Lp  |  23 .11. 2018 ob  15: 26
25
Prosim Bržana in vse, ki so ga podprli, da nas končno razsvetlijo in povejo kakšne "spremembe" si želijo. Ker tega namreč nisem še nikjer zasledil. Najbrž niti sami ne vejo.
Leo |  23 .11. 2018 ob  15: 24
16
Mlad,perspektiven,zna prisluhniti ljudem,ni nadut. Aleš Bržan imaš naš glas. Srečno.