BRŽAN UKREPAL PO PRIČAKOVANJIH: Maja Tašner Vatovec ni več podžupanja

Koper

"Ker kljub odprtemu pismu Lokalnega odbora Levice Istra, v katerem izražajo nezadovoljstvo z mojim delom, do izteka včerajšnjega delovnega dne nisem prejel odstopne izjave podžupanje Maje Tašner Vatovec, sem ji sklep o njeni razrešitvi izročil danes," je Aleš Bržan sporočil prek svojega facebook profila. Glede na včerajšnje dogodke, ki so pretresli politični parket v Mestni občini Koper, je bila Bržanova odločitev pričakovana. Potem ko ga je koprska Levica ostro napadla v odprtem pismu, se je župan odločil za razrešitev Maje Tašner Vatovec z mesta podžupanje.

Lokalni odbor Levice Istra je na koprskega župana Aleša Bržana naslovil odprto pismo, v katerem je ostro napadel njegovo vodenje Mestne občine Koper. Kot so zapisali so devet mesecev čakali na znanilce drugačne, boljše, transparentne in demokratične občine, a po vsem tem času ugotavljajo, da teh znanilcev ni in jih s takim načinom tudi ne bo. Bržanu pri delu očitajo "ponavljanje starih praks" ter, da so "novi obrazi prepogosto krinke stare politike". Sporočili so mu, da "Levica ne more več pristajati samo in zgolj na lepotne popravke, ki služijo prikrivanju slabega ravnanja in vodenja občine" ter da so "podprli spremembe, ne pa slabega replikanta Borisa Popoviča."

Na očitke je Bržan odgovoril odločno in brez dlake na jeziku. Ostro je zavrnil očitke o nedemokratičnem vodenju občine ter dejal, da jo vodi tako, kot je obljubil volivkam in volivcem: demokratično, z vključevanjem javnosti v postopke odločanja, s čim širšim konsenzom o vseh pomembnih razvojnih vprašanjih. Poudaril je, da se ne bo pustil izsiljevati, "ne kapitalu ne strankam, ki so očitno izpustile osnovno šolo demokracije in nameravajo svojo podporo graditi na cenenem populizmu." Ob tem je izrazil obžalovanje, da je "Levica v Istri zašla v slepo ulico političnega mešetarjenja in hujskaštva."

Ker kljub odprtemu pismu Lokalnega odbora Levice Istra, v katerem izražajo nezadovoljstvo z mojim delom, do izteka...

Objavil/a Aleš Bržan dne Torek, 24. september 2019

Glede na hude obtožbe, ki so na njegovo delo in osebo letele s strani omenjenih koalicijskih partnerjev, pravzaprav ni imel druge izbire, kot da ukrepa. Kot smo uspeli izvedeti že včeraj, ga je koprska Levica stisnila v kot. Zato se je Bržan odločil in z mesta nepoklicne podžupanje, zadolžene za področje razvoja mesta Koper in kulture, razrešil Majo Tašner Vatovec.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
max |  24 .09. 2019 ob  19: 11
Hasta la vittoria, siempre!!
Prognostik |  24 .09. 2019 ob  18: 10
-2
Kaj bi vi spreminjali. Kopra ne moreš spreminjat. Razen če zmagaš na volitvah - in še takrat - če.
Primorc |  24 .09. 2019 ob  16: 28
16
Kot levo usmerjena oseba moram žal vsakič ugotoviti, da ko se leva opcija znajde na oblasti vendo popuši. Namesto, da sprejema odločitve in si prevzame odgovornost za njih, se krega, kritizira, hoče biti bolj papeška od papeža in končo izpodbija delo partnerjev in nenazadnje lastno kredibilnost. Nič čudnega, da so leve stranke povspod po Evropi na dnu konsenza. Biti v opoziciji in pljuvati po drugih je lahko, voditi zadeve pa je druga pesem. Bravo Bržan, nisem si pričakoval, da bo pokazal jaj*a - zdaj pa na delo!
choco |  24 .09. 2019 ob  16: 21
Kljub novemu zupanu, politika, se zmeraj razdvaja populacijo MOK. Za to krivim predvsem nekatere medije in omejene ljudi, ki jim slepo nasedajo, brez da bi sami preverili dejstva in okoliscine.
Konec koncev vsi si zelimo isto: razvito in obcanom prijazno obcino.
Ce vam karkoli ne pase, stopite do zupana in mu argumentirano povejte kaj bi bilo potrebno uredit/spremenit.
Lahko je biti pameten za tipkovnico in pricakovati, da se bo vse samo uredilo.
Tine |  24 .09. 2019 ob  16: 09
Videti je, da je Bržan ubral Popovičevo metodo plačanih komentatorjev. Sram te bodi Bržan. Kaj misliš, da boš občino vodil sam, s pomočjo Hrvatina in podobnih? Vse si nas razočaral. Pokvarjenec!
kjessi |  24 .09. 2019 ob  15: 57
-5
Fošina. Ni ga popljuvala ta gospa ampak stranka.
kjessi |  24 .09. 2019 ob  15: 56
12
Župan bi moral sprejeti tudi kakšno kritiko, ne pa obračunavati na" prvu loptu". Če bo šlo tako naprej, bo ostal kmalu sam.
Fošina |  24 .09. 2019 ob  15: 35
Sam moraš bit res gnoj, da tako popljuvaš svojega šefa, kot jo to naredila ta gospa in potem ne odstopiš. Očitno tole podžupansko "nadomestilo" le ni tako zanemarljivo.
TOPO GIGGO |  24 .09. 2019 ob  15: 19
BRAVO ALEŠ...le tako dalje...
mente |  24 .09. 2019 ob  14: 47
15
Prov je naredil Brzan, bi mogel tudi pogledat kaj delajo tudi v KS Koper center - Gospa Irena Urbic - ker gleda samo svoje stvari in sploh ne poslusa problematike od obcani..... takoj vrzit ven .......
Lili |  24 .09. 2019 ob  14: 31
13
Postavitev te žene za podžupanjo sploh ni bila politična poteza...hahahahaha....
Levica je najbolj pokvarjena stranka kar jih lahko je... In nosijo rdečo zvezdo!!!! Pa kaj je z vami narobe?