BRŽAN PODPISAL POGODBE S KOPRSKIMI GASILCI: Občina jim bo letos namenila 325.000 evrov (FOTO)

Koper

Koprski župan Aleš Bržan je v sredo podpisal letne pogodbe o financiranju z Obalno gasilsko zvezo Koper in desetimi prostovoljnimi gasilskimi društvi (PGD) Mestne občine Koper (MOK). Občina bo za izvajanje gasilske službe letos namenila 150 tisoč evrov, dodatnih 175 tisoč evrov pa za opremo in nakup gasilskih vozil, so sporočili iz MOK.

"Tudi letos se vam zahvaljujem za to, ker ste, in ker skrbite za našo varnost. Želim si in upam, da svoje delo lahko opravljate nemoteno skozi vse leto," je zbranim gasilcem dejal Bržan. Ob tem je poudaril, da bo občina tudi v prihodnje podpirala delo in vse aktivnosti prostovoljnih gasilskih društev ter jim namenjala potrebna sredstva tudi za nakup opreme in izpeljavo naložb.

Zbrane je nagovoril tudi vodja oddelka za zaščito in reševanje na Mestni občini Koper Igor Rakar in jim predstavil naložbe, ki jih bo koprska občina realizirala oziroma sofinancirala v letu 2020. Za nakup gasilske zaščitne in reševalne opreme za potrebe prostovoljnih gasilskih društev bo tako namenila 30 tisoč evrov, za sofinanciranje nakup novih gasilskih vozil pa še dodatnih 145 tisoč evrov, in sicer za PGD Krkavče, PGD Movraž in PGD Rakitovec.

Kot je še pojasnil, se bodo letos začele prve aktivnosti za gradnjo gasilskega doma v Babičih, ki bo zgrajen do leta 2022, kot tudi aktivnosti za gradnjo prizidka k gasilskem domu v Hrvatinih.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  06 .02. 2020 ob  09: 10
To je vedno znova dobro vložen denar.Lahko bi ga bilo še več.