BRŽAN IMENOVAL NOVE PODŽUPANE: Znana tudi vodja kabineta in direktor Rižanskega vodovoda

Koper

Koprski župan Aleš Bržan je na današnji novinarski konferenci, katere glavna tema je sicer proračun Mestne občine Koper, predstavil še imena preostalih podžupanov, vodje kabineta in novega direktorja Rižanskega vodovoda, ki ga mora sicer potrditi še piranska občina.

Kot je znano, je eno od podžupanskih mest prevzela Jasna Softić, ki bo s 1. marcem postala poklicna podžupanja. Skrbela bo za področje otrok, mladine in razvoja. Poleg nje je Bržan imenoval še tri nepoklicne podžupane.

Jasna Softić in Mario Steffe

Olga Franca bo bdela nad področjem podeželja, zdravstva in sociale, Patrik Peroša bo zadolžen za področje športa, medtem ko bo Mario Steffe podžupan iz vrst italijanske narodnostne skupnosti. Kot je pojasnil Bržan, se bo število podžupanov lahko spreminjalo, saj ti ne bodo vezani na mandat, temveč na področje, ki ga pokrivajo.

"Želim si, da bi pomembna področja v naši občini vodili ljudje, ki ne bi odgovarjali samo meni (...), ampak tudi svojim volivcem," je poudaril koprski župan.

Patrik Peroša in Olga Franca

Za vodjo kabineta župana je Bržan s 1. marcem imenoval Nino Trampuš, ki je prej skrbela za odnose z javnostmi na Občini Piran.

Znan je tudi novi direktor Rižanskega vodovoda, kot je pojasnil koprski župan, pa ga mora potrditi še ankaranska občina. To je 45-letni Martin Pregelj iz Žusterne, po izobrazbi diplomirani inženir gradbeništva. Zadnja leta je delal kot vodja operative pri Adriaingu, pred tem kot vodja koprske enote Primorja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
jlz |  19 .02. 2019 ob  21: 17
12
Kaj pa P. Peroša - vas nič ne moti? Kako in kaj je delal v preteklosti? Aja, vsakemu pripada še en popravni... mah, vrednote, da te kap...
vseved |  19 .02. 2019 ob  19: 33
18
Olga Franca je držala vrečo Popoviču in Časarju, ko sta pokradala Luko. Zasluži zi sodni pregon, ne pa podžupanski stolček.
žveplo |  19 .02. 2019 ob  14: 28
21
Moram povedati, da se to ne bo končalo dobro... za direktorja Rižanskega bi pa res lahko našli koga ki ima posluh za sogovornika.
Bržan, prosim premislite še enkrat, ostali bomo brez vode.