BRUTALNO NASILJE NA KONCERTU: Mlajšega moškega naj bi do nezavesti pretepli varnostniki

Slovenija

Pred koncertno dvorano na Litostrojski cesti v Ljubljani, kjer je pretekli petek nastopil svetovni znani DJ David Morales, naj bi več varnostnikov do nezavesti preteplo mlajšega moškega.

Dogodek je potekal v organizaciji Collegium Mondial Travel, kjer so povedali, da je bilo za varovanje koncerta takrat zadolženo podjetje Nova panorama. Ti so incident potrdili, vendar dogodka niso želeli komentirati, poroča 24ur. 

Očividci so povedali, da naj bi pretepeni, ki se zdravi na travmatološkem oddelku ljubljanskega kliničnega centra, pred incidentom slonel na ograji pred vhodom. K moškemu naj bi pristopil varnostnik in ga z ograje odrinil, moški pa naj bi varnostnika odrinil nazaj. To naj bi slednjega tako razburilo, da se ga je lotil s pestmi in ga tudi obrcal. Pri tem naj bi se mu sprva pridružil še en varnostnik, nato pa še dva oziroma trije. Vseh pet varnostnikov naj bi nato moškega sredi ceste pretepalo, dokler ta ni izgubil zavesti.

Moškega, ki je utrpel hude telesne poškodbe, ima namreč izpahnjeno ključnico, zlomljena dva prsta, polomljene obrazne kosti, nos in poškodovane oči, so že operirali, čaka pa ga dolgotrajna rehabilitacija.

Policisti po ogledu kraja dogodka zadevo intenzivno preiskujejoIdentiteta vseh vpletenih oseb še ni znana, preiskava in intenzivno zbiranje obvestil še poteka. Preverja se tudi morebitna vpletenost oseb varnostne službe, ki je v bližini varovala javno prireditev, kjer se bo v okviru pooblastil preverila upravičenost posredovanja in bo o tem obveščen pristojni organ,” so dodali. Po zaključku preiskave bodo policisti o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo v Ljubljani.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija