BRUTALNA LIKVIDACIJA NA JADRANSKI MAGISTRALI: Motorist v vrat ustrelil moškega, ki je avtu z dekletom jedel burger (FOTO)

Kronika

V soboto malo pred 14. uro je na Jadranski magistrali v Omišu prišlo do krutega umora. Po prvih podatkih je motorist pripeljal do parkiranega osebnega avtomobila, v katerem je moški z dekletom jedel hitro prehrano, in ga ustrelil v vrat. 38-letni K. F. iz Piska je umrl na kraju dogodka.

Očitna likvidacija se je zgodila sredi belega dne na izrazito prometnem delu Jadranske magistrale in v neposredni bližini naselja. Tamkajšnji stanovalci so po strelu takoj prihiteli na balkone in cesto. "Slišali smo žensko, ki kriči in kliče na pomoč," je povedala ena izmed prič.

"Dekle je stopilo iz avta, moški je bil ustreljen v vrat. En fant mu je držal roko na rani," je nadaljevala priča, ki je bila med prvimi na kraju zločina. Urgenca je pridrvela izredno hitro, za njo pa še policija. "Punca je bila povsem iz sebe, pulila si je lase. Policisti so jo posedli v policijski avto, da bi se umirila," je dodala priča. Medtem so reševalci poskušali oživljati ranjenca, a so ga kmalu pokrili z belo rjuho, piše index.hr.

Morilec se je po streljanju z motorjem odpeljal s kraja zločina. Kot pišejo hrvaški mediji, policija storilca še ni prijela, poteka pa obsežna preiskava. Očividci trdijo, da je morilec izstrelil le en naboj skozi odprlo avtomobilsko šipo, saj na cesti ni bilo drobcev stekla. Na kraju zločina naj bi sicer našli štiri tulce nabojev.

Umorjeni bil v sporu s partnerjem?

Na plan medtem prihajajo podatki o umorjenem 38-letniku. Kot pišejo hrvaški mediji, naj bi bil K. F. lastnik lokala na plaži, ki je pred tremi leti, na začetku turistične sezone, povsem zgorel. Takrat so se širile informacije, da naj bi bil požar podtaknjen ter da je objekt že dalj časa predmet sporov med solastniki. A K. F. tedaj ni bil nikoli povezan s kriminalom, tako motiv hladne likvidacije ostaja velika neznanka.

Prijatelj umorjenega je medtem povedal, da je imel 38-letnik težave z lokalom na plaži in da je bil problematičen. Kot je še dodal, naj bi ga partner, s katerim je odprl lokal, ogoljufal za denar.

Policija je v sklopu obsežne preiskave našla motor, katerega lastnik je 28-letnik s policijsko kartoteko iz Omiša. 28-letnika so kmalu po zaslišanju izpustili, motor pa še pregledujejo. Še vedno tako preiskujejo, ali je najdeni motor povezan z morilcem, pišejo hrvaški mediji.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija