BRUTALEN NAPAD DVEH PSOV V LUCIJI: "V petih minutah sta nam pred hišo raztrgala psa, kaj če bi bil tam otrok?!" (FOTO)

Kronika

Včeraj popoldne sta se v Luciji prosto sprehajala psa  po navedbah sogovornice naj bi bila pasme pit bull  in brutalno napadla tretjega psa, mešančka, da je ta poginil. Lastnik nesrečne živali se je po krvavem dogodku uspel zbrati in fotografirati podivjana psa. Fotografija je zaokrožila po Facebooku, prizadeti pa so v objavi zaprosili za pomoč pri iskanju njunega lastnika. Ta se je policiji kasneje javil sam, policija pa je o dogodku obvestila veterinarsko inšpekcijo. Ljudi je strah, nam je zaupala pretresena sogovornica.

Fotografiral ju je lastnik poginulega psa.

Včeraj popoldne je bil v Luciji in okolici marsikdo na nogah, predvsem pa šokiran zaradi brutalnega napada dveh psov, ki se je zgodil okoli 16. ure v Vinjolah. Kot nam je povedala domačinka, ki ne želi biti imenovana, sta psa domnevno pasme pit bull prišla pred hišo njenega sorodnika in "iz čistega miru" napadla njihovega psa. "Vse se je zgodilo v petih minutah. 'Pit bulla' sta dobesedno raztrgala psa in okrvavljena stekla proti Agrarii. Napadala sta tudi avtomobile," je pripovedovala še vedno pretresena sogovornica. 

Dogodek so prijavili policistom, akcija pa je stekla tudi na družbenih omrežjih oziroma na Facebooku, kjer so lastniki napadenega psa objavili fotografijo podivjanih psov, z upanjem, da ju bo nemara kdo prepoznal in povedal, kdo je njun lastnik. "Pokazala bi vam fotografijo našega psa, ki sta ga raztrgala, ampak je preveč grozna ... To smo pokazali samo policiji," je dejala vidno šokirana Lucijčanka.

Objava, ki je zaokrožila po socialnem omrežju Facebook.

Domačinka: kaj bi se zgodilo, če bi bili tam otroci?!

Kuža, ki je po napadu poginil, je bil 16 let star mešanček, po besedah sogovornice tako rekoč družinski član, prijazen pes, ki je rasel skupaj z njeno hčerko, 'igrača'. "Niti pomisliti si ne upam, kaj bi se zgodilo, če bi bila hči včeraj tam, saj bi zagotovo poskušala poseči vmes," je prepričana in zaskrbljena domačinka.

Kot je izvedela, naj bi se lastnik psov kasneje sam javil na policiji. "Verjetno se je prestrašil, saj je okolica skočila na noge," je povedala. Sama omenjenih psov pred dogodkom ni nikoli videla. "Kaj, če bi bila zraven hči ali kateri drugi otrok ali kdorkoli? Psa nista nič kriva. Obtožujem pa lastnika, ker ju je tako vzgojil. Poznam pit bulle, ki so tako rekoč mačke," še pravi Lucijčanka, ki po pretresljivem napadu vso noč ni zatisnila očesa.

Zvečer se je lastnik psov javil na policijski postaji v Piranu

Kot so pojasnili na koprski policijski upravi, so včeraj ob 15.40 na policijski postaji v Piranu dobili prijavo, da je sta v Vinjolah dva neznana psa na dvorišču domačinov napadla njihovega psa in ga pokončala. Ob 22. uri je na piransko policijsko postajo prišel 29-letnik, ki je povedal, da je lastnik psov in se izjasnil o okoliščinah dogodka. Policisti so o vsem skupaj obvestili Veterinarsko upravo Republike Slovenije, zoper 29-letnika pa so uvedli hitri postopek in mu izdali odločbo o prekršku.

V uredništvu se nam je oglasil bralec, ki je povedal, da pozna vse tri vpletene pse in da psa, ki sta napadla tretjega, nista pasme pit bull. Eden naj bi bil po njegovih navedbah pasme staffordshire terier, drugi pa naj bi bil mešanec z omenjeno pasmo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  08 .02. 2019 ob  00: 31
21
vsem lastnikom psov je treba zaračunat 200€ takse letno, za čiščenje javnih površin in 1000€ kazni za psa , ki ni na povodcu in nima nagobčnika.
ManofSteel |  07 .02. 2019 ob  15: 13
-14
Evo, cucki že dajejo minuse...goveda jedna
ManofSteel |  07 .02. 2019 ob  15: 12
-9
O iztrebkih niti, da ne omenjam...folk sploh ne pobira njihove iztrebke !!! Če si rojen za pobirat iztrbke...pol to naredi tako, da jih ne bo več ! Nisem ti jaz kriv, če ti je di tega, da imaš cucka doma in da ti sere...in, ko si obliže rit...dej mu še jezik, da te obliže...pfuj, kako se mi gnjusite
ManofSteel |  07 .02. 2019 ob  15: 10
25
Imaš psa ? Obvezen nagobčin, povodec in pelji ga scat v naravo tam kjer mu je mesto !
ManofSteel |  07 .02. 2019 ob  15: 08
16
Pelje psa na sprehiod, ščijejo vse povprek od fasade, vrat, avtomobilov, motorjev...pride v trgovino, poščije vs e izdelke. ali ga pripelje iz morja, da se mi otrese na stojnici. Od zdaj naprej, ko vidim tvoje cucka, da urinira po mojem avtu, stanovanju ipd. pridem na tvoja domača vrata urinirat ! Saj se samo scanje, kajne ? Naj se ti urunira v tvojo posteljo...goveda nekulturna
ManofSteel |  07 .02. 2019 ob  15: 05
Mislim, živiš v bliku in imaš psa jQuery112302641304086577043_1549548189705? Kje je tukaj hišni red ??? Pes trpi v stanovanju...kaj imaste v glavi. Ste se raspasli s temi psi, kot da je to modni dodatek...bedaki neumni. Ne znaš prevzgojiti otroka, kaj šele psa !! Ni dovolj eden, tip rabi 2 ! Woso
Impi |  07 .02. 2019 ob  14: 42
39
Rešitev je enostavna. Obvezna prevzgoja za pse. Lastniku visoka kazen in stroški prevzgoje ter v bodoče obvezni nagobčniki.