ZAČETEK ODPRAVE OMEJEVALNIH UKREPOV: Bruselj opredelil tri merila

Svet

Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je danes predstavila evropski načrt za postopno odpravo ukrepov, sprejetih zaradi pandemije novega koronavirusa. Ta vključuje tri merila, ki naj bi bila izpolnjena pred začetkom rahljanja ukrepov: znatna omejitev širjenja virusa, zadostne zdravstvene zmogljivosti in ustrezno spremljanje razmer.

"Čeprav bo pot v normalnost zelo dolga, je jasno tudi, da izredni omejevalni ukrepi ne morejo trajati za nedoločen čas," piše v načrtu.

Predstavitev tega načrta ni znamenje, da se lahko začnejo ukrepi odpravljati zdaj, to so usmeritve za odločitve članic, je izpostavila von der Leynova. Pristop mora biti po njenih besedah postopen, potrebno je stalno spremljanje razmer.

Skupni evropski načrt vključuje tri merila, ki jih je treba izpolniti pred začetkom rahljanja ukrepov: epidemiološko merilo - znatna omejitev širjenja virusa, zadostne zmogljivosti zdravstvenega sistema in zmogljivosti za spremljanje razmer, vključno z obsežnim testiranjem.

Ta tri merila oziroma pogoje spremlja vrsta priporočil, na primer: članice naj zagotovijo ustrezno osveščanje, splošne ukrepe naj postopno nadomestijo ciljno usmerjeni.

Von der Leynova je danes sporočila tudi datum za spletno donatorsko konferenco za financiranje razvoja cepiva proti covidu-19, ki ga je napovedala konec marca. Konferenca bo 4. maja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tiramola  |  17 .04. 2020 ob  11: 57
Von der Leyen, se je opravičila Italiji za ne pomoč EU pri pandemiji virusa.
Tudi Merklova bi se morala opravičiti za uvoz ekonomskih migrantov v EU največ Italiji.
Pa Čeferin bi se opravičiti ker ni preprečil nogometne tekme v Italiji.
Kitajci bi se morali opravičiti Italiji ker so pripeljali v virus
v Lombardijo.

Vprašajte Italijane kaj si ono mislijo o opravičilih........
Va fan culo.......