BREZPLAČNO VINO, ČE NE UPORABLJATE MOBILCA: Pri sosedih odprla vrata prva "tech-free" restavracija (ANKETA)

Svet

V Veroni so odprli prvo restavracijo, kjer so gosti deležni prav posebne "tech-free" izkušnje: preiskusijo lahko, ali so sposobni obedovati, ne da bi imeli pri sebi svoj mobilni telefon za klepet, družbena omrežja, fotografiranje ... Če se odločijo ob vhodu pustiti svoj telefon, dobijo tudi brezplačno steklenico vina.

Pred kratkim se je v Veroni odprla restavracija, ki ponuja bogat meni italijanske kuhinje, vendar to ni njena posebnost. Al Condominio je namreč prva restavracija, kjer je mogoče biti protagonist izkušnje "tech-free", torej brez tehnologije, poroča L'Arena. Vsak gost lahko ob prihodu izbere, ali se bo "osvobodil" svojega mobilnega telefona in se popolnoma posvetil ljubljeni osebi, svoji družini oziroma pogovoru s svojo družbo.

Restavracija se predstavlja kot tista, ki ponuja kulinarično izkušnjo, osredotočeno na človeka, ki temelji na družabnosti, dobri italijanski kuhinji in spodbuja druženje za mizo. Tisti, ki bodo izbrali možnost "tech free", bodo lahko svoj mobilni telefon oddali v omarico s ključavnico in prejeli brezplačno steklenico dobrodošlice.

"Živimo z mobilnimi telefoni, ki so vedno v rokah," pojasnjuje Angelo Lella iz Verone, soustanovitelj, "in zaradi tega nismo več navajeni druženja in komunikacije. To, da se "razstrupim", je potreba, ki jo čutim in se je zavedajo tudi mnogi drugi. Zato smo želeli spodbuditi naše stranke, da naj ob prihodu odložijo telefon in družbena omrežja ter si vzamejo čas za ljudi, s katerimi so, za klepet, za povezovanje".

V času vseprisotnosti tehnologije je eksperiment Al Condominia precej inovativen: "Nekaj ​​bomo izgubili, saj nihče ne bo fotografiral naših jedi in komentarji se bodo napisali ročno, na spletnih platformah pa jih bo manj. Vendar je to vredno, glede na izkušnjo, ki jo bomo podarili,"  je prepričan Lella.

Kaj pa vi? Bili pripravljeni odložiti svoj mobilni telefon? Ali to tudi sicer kdaj storite, ko ste v družbi svojih najbližjih? Svoje mnenje nam lahko povete v spodnji anketi. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija