BREZPLAČEN PREVZEM AZBESTNIH ODPADKOV V KOPRU: Stroške bo plačala občina

Koper

Koprski občinski svet je na četrtkovi seji potrdil pravilnik o brezplačnem prevzemu azbestnih odpadkov na območju občine. Kot je povedal vodja urada za gospodarske dejavnosti, okolje in promet Raf Klinar, bodo občani na Marjetici Koper lahko brezplačno predali do dve toni azbestnih odpadkov, stroške prevzema in obdelave pa bo krila občina.

V četrtek sprejeti pravilnik določa upravičence do brezplačnega prevzema azbestnih odpadkov. Kot je ob robu seje pojasnil Klinar, gre predvsem za zasebnike oz. občane, ki bodo lahko na javnem komunalnem podjetju Marjetica Koper brezplačno predali do dve toni azbestnih odpadkov. Občina bo pri tem pokrila stroške prevzema in obdelave teh odpadkov, ki v Sloveniji trenutno znašajo okoli 230 evrov na tono.

Kot je dodal Klinar, se jim je zdelo smiselno brezplačno predajo azbestnih odpadkov omogočiti vsem občanom, saj se veliko tega materiala pojavi na divjih odlagališčih v naravi. S tem ukrepom želijo preprečiti odlaganje teh nevarnih odpadkov v naravo, je dejal.

Prevoz odpadkov v samem pravilniku ni določen, vendar po Klinarjevih besedah razmišljajo o tem, da bi v okviru ene od prihodnjih akcij omogočili ljudem predajo odpadkov tudi lokalno, vsaj na ravni krajevnih skupnosti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
cazzimperio  |  31 .01. 2021 ob  07: 34
Projekt Istra brez azbesta. Podpiram...