BREZDOMEC PRI KOPRSKI BANKI LEŽI KRVAV, URGENCA PA NAJ BI DVIGNILA ROKE: "Če pokliče še kakšen, bomo mogoče prišli mimo"

Koper

V naše uredništvo je poklical zgrožen in šokiran bralec, ki je pri koprski banki opazil hudo poškodovanega brezdomca. "Kot da je imel prometno nesrečo in je puščen tam, na milost in nemilost. V ranah je in nujno rabi medicinsko pomoč," nam je dejal. Kot je opisal, je pomoč zanj skušal poiskati pri pristojnih – klical je na 112 –, a brez uspeha. Telefonistka na drugi strani linije ga je, sicer s prijaznim tonom, odslovila: "Če pokliče še kakšen, bomo mogoče prišli mimo."

"Kot človek reagiraš, pomisliš, kaj če bi bil na njegovem mestu tvoj oče," so bile misli bralca ob tem, ko je pri koprski banki videl ležati ranjenega brezdomca. Pristopil je, govoril z njim in na lastne oči videl, da je poškodovan. Želel mu je pomagati, zato je poklical na telefonsko številko 112, od koder so ga prevezali na urgenco. Gospa na drugi strani telefonske linije naj bi mu dejala: "Veste kaj, več je teh brezdomcev, ne moremo zdaj nič."

Bralec je vztrajal in jim pojasnil, da je človek v izjemno slabem stanju in da leži v ranah. "Če pokliče še kakšen, bomo mogoče prišli mimo," naj bi sicer s prijaznim tonom dejala oseba na urgenci.

"Če bi se šlo za psa, bi bili vsi tam, da ga rešijo. Zdaj se gre za človeka, pa ni nobenega, ki bi mu pomagal," pripoveduje še vedno šokiran bralec.

"Govoril sem z njim, povedal mi je, da na noge sploh ne more stopiti, da so mu odpovedale, od kolen navzdol, da jih sploh ne čuti," še opiše.

"Nujno je potreben pomoči, vsaj da mu previjejo rano ali dajo nekaj proti bolečinam," nam še zaupa. "On ima hrano, ima vzglavnik, ima deko, ampak potrebuje nekoga, da mu pomaga. Na betonu leži v svojih fekalijah, ves krvav," opisuje grozljive prizore.

Od kod brezdomcu rane, ne ve. Lahko bi bile od ležanja, morda pa je kaj staknil čez zimo, saj "leži na mrzlem betonu, burja piha". "Mogoče on sam odreka pomoč, ampak jo potrebuje, najkasneje v tednu dni, če ne je vprašanje, ali bo sploh še živ," dodaja.

"Jaz bom plačal rešilca, ni problem, jaz dam denar," nam še pove in doda, da upa, da mu bo nekdo lahko pomagal. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  06 .05. 2021 ob  08: 46
-22
Zakaj pa ga zgroženi bralec ni peljal na urgenco? Aja, on je poklical po telefonu!!!
frikofrkic |  06 .05. 2021 ob  07: 14
14
Bravo Kukurux. Zdaj že berem na FB, kako se je na pomoč prikobacal celo humanitarec Popovič, le da se lahko slika, kako bi pomagal malemu človeku, pa ne more, ker ni župan. Pa čeprav mu tudi ni, ko je to bil. Bolana zgodba, bolana samopromocijska akcija.
Piero Panin |  06 .05. 2021 ob  00: 40
-1
Ma dobro zivimo v demokraciji in vsak lahko ima besedo al pove kar je vidu.Pac vidu sem dva brezdomca,eden je sedel na zidku drugi je lezal na tleh pijan in pol je prisla ambulanta,ok vse v redu nic hudega,drugi v vlogi duhovnika svetuje da bi mu lahko zrihtali vsaj kje za prespat,od kar je resevalka zgubila zivce in prevzela avtoriteto
frikofrkic |  05 .05. 2021 ob  21: 32
-2
Neumnost. Brezdomec pri koprski banki noče v kontejnerje za brezdomce, noče pomoči... Na koncu pa itak potarna, kako mu je slabo, da dobi kak evro. Dajte si malo mira pri teh hiperdobrotniških napadih, težko se najde brezdomca brez telefončka, da ne bi lahko klical na pomoč, težko se v naši državi najde brezdomca, ki mu ni bila ponujena pomoč.
choco |  05 .05. 2021 ob  19: 25
55
Da nekdo na urgenci odloca koga se bo oskrbovalo in koga ne, je nesprejemljivo.
Odgovorna oseba si zasluzi kazensko ovadbo.
štupido |  05 .05. 2021 ob  19: 23
10
Ištrijan: pa dej mona ena zamisli se malo. "Obupno res! Človečnočst, humanost, tovarištvo, emaptija, socialna, pravna država....kaj je že to? Kje na krivulji družbenega razvoja je naša družba zabredla?" pol pa naslednji stavek že tolčeš po albanki. idiot.
Alozi |  05 .05. 2021 ob  17: 40
48
Tole je vredno prijave!!
bubobubo |  05 .05. 2021 ob  17: 06
potrjuješ res, da si Ištrijan, za tebe je pes en ku....v brek, ki ni vreden , da se ga rešuje, dvomim pa, da si tako empatičen in dobrosrčen do ljudi, ker taki ne ločujejo, ko je potrebna pomoč, tista Albanka je pa lahko tebi samo za vzgled, kar se tiče tega
Artu |  05 .05. 2021 ob  16: 00
40
Zelo žalostno da človek ni primerno oskrbovan in odpeljan na urgenco. Primerjanje ljudi in živali v tem prispevku ni na mestu vsak potrebuje pomoč tako človek kot žival. Žal mi je za brezdomce ki so pogosto spregledani in večkrat odrinjeni iz druzbe. Velikokrat pa žal nekateri brezdomci pomoč zavracajo.
Ištrijan |  05 .05. 2021 ob  15: 36
36
Obupno res! Človečnočst, humanost, tovarištvo, emaptija, socialna, pravna država....kaj je že to? Kje na krivulji družbenega razvoja je naša družba zabredla?

Je pa čisto res kot izhaja iz prispevka, če bi se šlo za enega ku.....ga breka, bi bili na nogah vsi pasjeljubci, z anketami in pobudami, za ČLOVEKA pa nič! Tisti albanki v parlamentu so npr. glavna skrb pravice živali, za ČLOVEKA pa nič!

Upam, da se kakšen mola! Po možnosti preden revež preide v pristojnost komunale!