BRAVO, JUNAKA: Zabredla v mrzlo Badaševico in rešila utapljajočega

Koper

Minuli četrtek delovni dan za Patrika Glavino, varnostnika v koprskem zdravstvenem domu na Bonifiki, ni potekal kot običajno. Skupaj z medicinsko sestro Jasmino Hodžič sta se namreč odzvala na klic na pomoč gospoda, ki se je utapljal v mrzli Badaševici. Moškega sta s skupnimi močmi potegnila na breg in zanj poskrbela do prihoda drugih reševalcev.

V četrtek, 10. februarja, je ob 7.24 pred Zdravstveni Dom Koper prišel gospod in klical na pomoč, saj je v reki Badaševici opazil nekega drugega gospoda, ki se je v vodi utapljal. "Z medicinsko sestro, ki je bila na vhodu, sva takoj stekla do utapljajočega se gospoda in ga začela vleči iz vode," o dogajanju pripoveduje Glavina, ki je s Hodžičevo v mrzlo Badaševico zabredel do kolen. "Bila sva premražena, ampak zelo vesela za uspešno reševalno akcijo," še pravi varnostnik, ki si bo dogodek zapomnil za vse življenje.

Hitro so namreč na kraj dogajanja prispeli še policisti in reševalci ter jima pomagali, da so ponesrečenca lahko zvlekli po klančini do roba ceste. Reševalci so moškemu nudili prvo pomoč in ga odpeljali z rešilcem.

Najverjetneje je bil za nesrečen padec v Badaševico kriv epileptični napad. Moški se je namreč vozil s kolesom in se je najverjetneje zaradi zdravstvenih težav ustavil ter zgrmel po klančini navzdol v reko.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  15 .02. 2022 ob  10: 17
Bravo, to so pravi junaki.
td |  14 .02. 2022 ob  14: 02
44
Vse pohvale, drugega ni kaj dodat.